(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Marius_Teicu compozitor, cantaret, actor, ziua de nastere 09.05. La multi ani!

Teatrul de Revista "Constantin Tanase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

„L-am numit cândva un campion al topurilor, un veritabil hit-maker, aşa cum spun anlgo-saxonii: aproape tot ce atinge, muzical vorbind, se transformă în şlagăr. A compus peste 400 de cântece (...) şi reprezintă acea stirpe rară de creator care reuşeşte performanţa de a fi şi pe gustul marelui public şi al criticii muzicale. (...) A scris muzică de film, de teatru, pentru televiziune, musicaluri, dar muzica uşoară este cea care l-a consacrat de la prima sa melodie, în 1970. A fost cântăreţ, actor şi prezentator cu har... Eu însumi am preluat onoranta postură de amfitiron al concursului TV `Steaua fără nume` pentru care compusese `cortina muzicală`, convingându-ne că muzica este a 8-a minune a lumii” – Octavian Ursulescu

Astăzi îl sărbătorim pe atât de îndrăgitul compozitor MARIUS ȚEICU, un mare prieten al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, autor al unor musicaluri celebre scrise special pentru noi. Este vorba despre „Nota zero la purtare” (libret Octavian Sava), „O premieră furtunoasă” şi „Omul care a văzut moartea” – pe care ați avut ocazia să îl urmăriți recent, în cadrul campaniei ”De la TĂNASE, în direct la VOI în CASE”. Regizorul teatrului nostru, Cezar Ghioca a regizat musicalul „Divanul Persian” (libret Octavian Sava şi Grigore Gonţa), pus în scenă la Teatrul Naţional din Timişoara.

În cei peste 50 de ani de carieră și cei 75 de ani de viață pe care îi împlinește astăzi, MARIUS ȚEICU, nu odată şi-a interpretat el însuşi creaţiile, majoritatea devenite şlagăre şi a compus pentru cei mai cunoscuţi cântăreţi de muzică uşoară. Amintim doar pe Angela Similea, Aurelian Andreescu, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu, Loredana, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu, Monica Anghel, Aurelian Temişan, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Adrian Enache şi mulţi alţii.

Exact acum doi ani a lansat 3 albume cu cele mai îndrăgite şlagăre, musicaluri şi melodii din filme şi show-uri de televiziune: ”Autobiografie muzicală”, „Musicalurile copilăriei” și “Melodii din filme, musicaluri și show-uri TV” (Casa de Discuri EUROSTAR). Un an mai târziu marea interpretă Angela Similea a lansat alături de îndrăgitul compozitor MARIUS ŢEICU, două albume cu cele mai îndrăgite şlagăre, musicaluri şi melodii din filme şi show-uri de televiziune célèbre - "Să ne reamintim" şi "Trăiesc". Cel de-al treilea - "Refrene de aur", volumele 1 şi 2 - cuprinde melodii compuse de Marius Ţeicu și interpretate de mai mulţi cântăreţi români: Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Marina Voica, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu, Loredana Groza, Monica Anghel, Oana Sârbu, Aurelian Andreescu, Paula Seling, Silvia Dumitrescu, Gabriel Cotabiţă, Aurelian Temişan şi însuşi compozitorul. „Muzica unui compozitor de talia lui Marius Ţeicu, pusă în undă de strălucitoarea Angela Similea, n-ar fi avut nevoie în urmă cu câteva decenii de explicaţii, păreri, sugestii, ea fiind atunci pe toate buzele” – nota celebrul prezentator Octavian Ursulescu. ”Dar anii au trecut, noile generaţii n-au avut şansa noastră, de a ne bucura plenar de ea. Am încercat să punctez câteva idei legate de marile şlagăre ale anilor ’70, ’80, ’90, pe care sper să le descopere pe discul de faţă şi cei foarte tineri, pentru că ele au o încărcătură melodică, armonică şi poetică, nemaivorbind de interpretare, cu adevărat inegalabile. Iar cântecele lui Marius Ţeicu sunt şi azi la fel de proaspete (...)”

Mariu Ţeicu s-a născut pe 9 mai 1945 la Reşiţa şi a absolvit Şcoala Elementară de Muzică şi Liceul de Muzică din Timişoara în 1963 (trecând de la pian la... oboi), apoi Conservatorul de Muzică din Bucureşti, în 1968 – secţia Compoziţie – Dirijat. Încă de pe băncile facultăţii a devenit pianist şi solist vocal al formaţiei „Modern - Grup”, printre colegii săi numărându-se Marcel Dragomir, Petre Magdin sau Titus Munteanu. În perioada 1968 – 1974 a fost profesor la Școala Populară de Artă din Bucureşti, catedra de Muzică Ușoară, iar printre elevii săi s-au numărat Angela Similea, Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Olimpia Panciu, Mihai Consatntinescu, Adrian Romcescu, Ioan Luchian Mihalea, Zoe Câmpeanu. Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1974. A compus muzică pentru filme de lung metraj „Angela merge mai departe”, 1982 şi „Acordați circumstanțe atenuante”, 1984 regia Lucian Bratu, „Al patrulea gard lângă debarcader”, 1983, regia Cristiana Nicolae, „Rămăşagul”, 1985, regia Ion Popescu Gopo, „Zâmbet de soare”, 1989, regia Elisabeta Bostan. Marius Ţeicu a compus și pentru filme şi show-uri care au scris istoria Televiziunii Române – „Racheta albă” (regia Cristiana Nicolae), „Cenuşăreasa”, „Marius, Olimpia şi Mihai”, „Un trio formidabil”, “Popeye marinarul”, “Fantezii, fantezii”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Orășelul muzicii”, “Carnaval” , "Cine ești tu", “Unul pentru toți, toți pentru unul”, toate în regia regretatului Titus Munteanu.

O PREMIERA FURTUNOASA
O comedie muzicala dupa `O noapte furtunoasa` de I.L.Caragiale, in regia lui Cezar Ghioca, pe text si versuri de Octavian Sava si muzica lui Marius Teicu.
Acelasi tandem de succes care a semnat la musicalul de mare succes `Omul care a vazut moartea` dupa Victor Eftimiu, in regia lui Constantin Dicu.

Declaratii despre `O PREMIERA FURTUNOASA`

"Ma bucur ca am avut ocazia sa colaborez din nou cu prestigiosul colectiv al Teatrului de Revista `Constantin Tanase` la acest proiect artistic deosebit.
Comedia muzicala `O PREMIERA FURTUNOASA` este al patrulea musical la care am compus muzica pe libretele lui Octavian Sava si al doilea regizat de Cezar Ghioca, avand cu amandoi o colaborare extraordinara.
Trebuie sa amintesc si colaborarea cu coregraful Cornel Popovici, ca de fiecare data exceptionala.
Este un musical in care actorii interpreteaza la cote inalte partea de actorie, de dans si de cantat.
Ei canta live, realizand o performanta de exceptie pentru care merita toata admiratia si pretuirea noastra.
Dupa parerea mea, chiar daca e subiectiva, cea mai noua PREMIERA a Teatrului Tanase este un spectacol foarte bun caruia ii doresc si ii prevad o viata cat mai lunga.
Aceasta o va confirma doar Maria Sa, Publicul.

(Marius Teicu, compozitor)


  • Marius Teicu aniversare ziua de nastere 09.05. La multi ani!

  • Compozitorii ANTON SUTEU, CORNEL FUGARU si MARIUS TEICU

  • Compozitorul MARIUS TEICU, regizor muzical O PREMIERA FURTUNOASA


Imagine
Marius Teicu aniversare ziua de nastere 09.05. La multi ani!
Marius Teicu aniversare ziua de nastere 09.05. La multi ani!
Compozitorii ANTON SUTEU, CORNEL FUGARU si MARIUS TEICU
Compozitorii ANTON SUTEU, CORNEL FUGARU si MARIUS TEICU
Compozitorul MARIUS TEICU, regizor muzical O PREMIERA FURTUNOASA
Compozitorul MARIUS TEICU, regizor muzical O PREMIERA FURTUNOASA

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020