(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete Interviu Confluente.ro 29.11.2014

REVISTA CONFLUENTE LITERARE
29.11.2014

Monalisa Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE`

Oare soarele nu se stinge de teamã cã suprimã verdele frunzei fragede ceruite de rouã, când o sãrutã dimineaţa în zori? Oare vântul nu înceteazã sub macii subţiri ai câmpiei, de teamã cã le smulge florile, vrând sã-i îmbrãţişeze? Oare torentul mãrii nu se întoarce în larg, de teamã cã-şi muşcã propriul ţãrm, vrând sã-i mângâie sprânceana din valuri? Existã oameni gingaşi ca ei, în stare sã emoţioneze şi sã tulbure gândul cuvântul, privirea, tresãrirea inimii! Întocmai este actriţa gingaşã ca firul firav al mãtasei, frumoasã ca o crãiasã ce stãpâneşte împãrãţiile povestei, Monalisa Basarab!

Curajul nu e o stare proprie mie! Încât, la lansarea cãrţii „Alexandru Arşinel. ªi a fost mâna Lui Dumnezeu”, scrise în cuvinte ca o umbrã netrecãtoare a conştiinţei, de cãtre scriitoarea cu duh, frumuseţe moralã şi bunãtate, Oana Georgescu, poate cu riscul de a scoate în evidenţã o îndrãznealã mai mare decât aveam, întâlnind-o pe actriţa Monalisa Basarab m-am apropiat de ea cu paşi reiniţiaţi în voinţã, pentru cã în prima secundã îşi pierduserã abilitatea simplã de a pãşi. Nimeni nu se îndoieşte cã o admiraţie pronunţatã faţã de cineva se vede, iar închipuirea cã e mai bine sã încerci ascunderea ei e o greşealã contra caracterului uman. Iubirea, admiraţia, încântarea sunt stãri omeneşti şi îi aduc cinste celui ce nu le închide în taine inutile.

Din primele cuvinte i-am mãrturisit actriţei Monalisa Basarab admiraţia mea şi îmi impun acum sã cred cã nu i-am pãrut un om ciudat, apãrut din ţinuturi stranii! Eram şi sunt un admirator al ei, iar cei care mã cunosc ştiu cât de mult iubesc eu pe artişti! Ceea ce mã impresioneazã mai mult la actriţa Monalisa Basarab este gingãşia ei care, odatã ce pune stãpânire pe ochii cuiva îi converteşte la voinţa de a o absoarbe în privire, ca pe privilegiul contemplãrii frumuseţii naturale a feminitãţii. Oare de câtã ignoranţã mã fac vinovat pentru cã nu am ştiut mult despre activitatea artisticã a actriţei Monalisa Basarab, pe care am cercetat-o prin biografii abia dupã ce mi-am refugiat pentru o clipã ochii mei obosiţi de lume, în ochii ei de cobalt luminos, scãpãrãtor de scântei, adânciţi într-un cosmos albastru?!

Tot articolul la >>
http://confluente.ro/ Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE`
DETALII SPECTACOLE

Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE` confluente.ro 29.11.2014

  • Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE` confluente.ro 29.11.2014

  • Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE` confluente.ro 29.11.2014


Imagine
Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE` confluente.ro 29.11.2014
Monalisa_Basarab Arhetip Comun de frumusete, la `TANASE` confluente.ro 29.11.2014

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020