(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Monalisa_Basarab `Un om foarte bun si frumos` Interviu Confluente.ro 2014

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Interviu Confluente.ro - Monalisa Basarab

Autor: Aurel Zgheran
23.12.2014

O conversaţie cu actriţa Teatrului de Revistã “Constantin Tãnase” din Bucureşti, Monalisa Basarab, contureazã întotdeauna un profil uman ce pãstreazã puritatea absolutã a cuvântului. Întocmai cuvântul conţine culoarea ce nu se gãseşte în materie, de folosinţã a acuarela întrucâtva asemãnãtor un autoportret în profunzimea vieţii sufleteşti.

Nu existã nici o searbãdã urmã de discontinuitate în toatã complexitatea analizei verbale a propriei vieţi, din partea actriţei, încât întrebãrile pe bazã cãrora se alcãtuieşte interviul de faţã se cer cãutate şi zidite în atmosfera discuţiei, pe o ireproşabilã arhitecturã, ca sã îndeplineascã forma totului armonios şi estetic. Din acest punct de vedere, nu este cel mai simplu lucru de fãptuit interviul acesta, dar nu încape îndoialã cã e cel mai agreabil!

Rar intervievaţii ocolesc aura evocativã, care contrasteazã vizibil cu contextul, dar un interviu cu actriţa Monalisa Basarab se subscrie adevãrului necrezut de adevãrat. Adevãrul fãrã teama de adevãr nu grãbeşte niciodatã discuţia, ceea ce exemplificã şi rãspunsurile Monalisei Basarab, care dinamizeazã mersul timpului înspre schimbarea din realizare vocalicã a chipului fizic şi spiritual al ei, într-un frumos tablou în cuvinte rãmase în scris! Aceasta, pentru cã tabloul reprezintã un om foarte bun şi frumos!

REP:
La devenirile unui om bun şi unui artist autentic lucreazã înainte de orice şi de oricine, bogatul dar ancestral ce vine din partea aşezãrii în care s-a nãscut. Aceastã operã independentã sau nu de noi, pentru fiecare e unicã. Nimeni nu are un numãr de locuri natale, ci o localitate. Unde te-ai nãscut?

Monalisa Basarab:
Într-o binecuvântatã zi de primãvarã, de Sfântul Gheorghe, Cel de Sus a îngãduit venirea mea pe lume, ca rod al iubirii unor oameni simpli, stabiliţi pe strãvechiul tãrâm al Dobrogei, în cosmopolitul oraș Tulcea.

REP:
Timpul e reversibil în valoare.Venirea copiilor în viaţa oamenilor buni e repetarea bucuriei neegale cu nimic. Dupã tine au mai urmat fraţi?

Monalisa Basarab:
Eu am fost cea dintâi mare bucurie a familiei Basarab, fiind primul copil din cele douã fiice și cu atât mai mult, fericitul eveniment s-a petrecut de ziua purtãtorului de biruințã, o sãrbãtoare prestigioasã cu semnificaţii multiple.

REP:
Pãrinţii sunt partea de tezaur sufletesc de la care sporeşte dragostea, educaţia, idealurile fiilor, pe lângã celelalte pãrţi ce determinã în mãsuri variate destinul. Cum au fost pãrinţii tãi? Ce şi cât au reprezentat ei în alegerea şi urmarea drumului tãu în viaţã?

Monalisa Basarab:
Bineînţeles cã, educaţia primitã de la pãrinţi nu avea sã fie decât una serioasã, cu repere solide în viitor. Fiindu-mi o bunã cãlãuzã în viaţã, mi-a dat o stabilitate din punct de vedere emoţional, ajutându-mã sã-mi formez o scarã a valorilor de care sã mã folosesc și astãzi. Mama, exponenta unei educaţii tradiţionale în care primeazã bunul simţ, a rãmas pentru totdeauna icoana sufletelor noastre. Fiinţa care ne purta de grijã mereu, cu blândeţe și afecţiune, ne-a dãruit în permanenţã cãldurã sufleteascã și multã iubire.

Dar totuși, neuitând ca în momentele când eram neascultãtoare, sã devinã riguroasã, fiind nevoitã sã ne tempereze pornirile de copii rãsfãţaţi.

Tot timpul a reușit sã ne insufle cu responsabilitate ideea cã unitatea familiei este baza societãţii. ţinând cu orice preţ sã nu se abatã de la acest principiu, devenind dacã este nevoie hotãrâtã și categoricã. De la ea am învãţat cã simplitatea și iubirea sunt cele mai frumoase forme de trãire.

Avea înclinaţii spre broderie, tricotaj și lucru de mânã. Pânã noaptea târziu tricota bluziţe și fustiţe, pentru ca odraslele ei sã fie cele mai cochete și bine îmbrãcate fetiţe. Rãmânând în permanenţã cu noi, era pãrintele de încredere, dat fiind faptul cã tata a fost navigator.

Ca orice marinar, prin natura meseriei trebuia sã plece deseori în larg. Și-a petrecut viaţa mai degrabã pe mare, traversând pãmântul în lung și-n lat, de tânãr. Venea acasã o datã la şase, douãsprezece luni şi uneori, doar dupã câteva sãptãmâni era nevoit sã se întoarcã pe mare.

REP:
Copilãria e niciodatã uitatã, întotdeauna proaspãtã în oglinda privirii în trecutul fiecãruia. Sã ne întoarcem la ea prin faţa ferestrei sufletului tãu, sã-ţi cunoaştem familia şi sã te revedem de la pragul vieţii cu inimã fãrã minte, la rãscrucea ei cu inimã şi minte…!

Monalisa Basarab:
Stabilitatea și afecţiunea familialã nu avea sã ducã decât la o copilãrie fericitã și împlinitã. De la grãdiniţã îmi plãcea sã fiu mereu în centrul atenţiei: cântam, dansam, recitam; am studiat un an pian, doi ani vioarã, gimnasticã artisticã și ritmicã, am participat la diferite concursuri școlare obţinând multe premii.
De micã am fost un copil plin de viaţã și entuziasm, prietenoasã și generoasã cu cei din jurul meu, o fire ambiţioasã și vivace.
Aveam un soi de optimism permanent, fiind dornicã sã cunosc, sã inventez, sã descopãr, sã surprind.

Sursa: confluente.ro Monalisa Basarab. Un om foarte bun si frumos

  • Monalisa Basarab Un om foarte bun si frumos, actrita Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Confluente literare.ro 23.12.2014

  • Monalisa Basarab Un om foarte bun si frumos, actrita Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Confluente literare.ro 23.12.2014

  • Monalisa Basarab Un om foarte bun si frumos, actrita Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Confluente literare.ro 23.12.2014


Imagine
Monalisa Basarab Un om foarte bun si frumos, actrita Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Confluente literare.ro 23.12.2014
Monalisa Basarab Un om foarte bun si frumos, actrita Teatrului de Revista `C-tin Tanase` Confluente literare.ro 23.12.2014

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020