(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Monalisa_Basarab in plina eflorescenta a actului artistic Confluente Literare 2017

Teatrul de Revistã "Constantin Tãnase" Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
MONALISA BASARAB. ÎN PLINĂ EFLORESCENŢĂ A ACTULUI ARTISTIC...!

Autor: Aurel V. Zgheran
Publicat în: Ediţia nr. 2355 din 12 iunie 2017


Deșir o suită de gânduri, începând a scrie despre adorabila actriță de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, Monalisa Basarab, simţind emoţia pe care o trăieşte un pictor ce se apropie de pânzele sale ca de propria inimă pe care fiecare dintre ele o divide în câte o iubire…! Aşa cum pe fiecare suprafaţă picturală vibraţia culorilor corespunde unui puls posesiv, fiecare tablou scris rezonează cu un făgaş pe care se decantează lin în cuvânt un sentiment.

Lumină colorată pe lumină colorată, acestea trebuie să fie armoniile plastice ale unui portret din cuvinte făurit Monalisei Basarab. Pensonul pare că zăboveşte şi deopotrivă pare că alunecă pe fiecare expresie… întocmai, lumina netedă reliefează forme…!
Cum să poţi, de cât har, de câtă impetuozitate ai nevoie ca să electrizezi propriile cuvinte spre a reda două universuri ale unei singure lumi?!

Monalisa Basarab este suplă ca firul ierbii, undat de suflul dimineţii şi deopotrivă e viguroasă spiritual ca piatra sub daltă, transgresată din ocurenţa masivului în fragilitatea capodoperei…!
Sensibilitatea Monalisei Basarab e o sinteză a legănării unui pâlc de flori lucind în culori lăcuite sub umbra oscilantă a unui fluture…! Este actriţă la Teatrul cu admirabilă istorie, „Constantin Tănase”, unde îmbrăţişează cu selectă raportare la public, interactivă, genul revuistic. Pentru ea, ochii spectatorilor alunecă alert, ca fermecaţi, pe toată scena. Fiecare clipă de spectacol cu Monalisa Basarab e o amintire pentru ei, ce se va abate des prin preajma gândului lor, cu aceeaşi intensitate ca atunci când este aievea, deoarece această actriţă nu poate fi uitată! Oricât timp ar trece după ce o priveşti într-o piesă de teatru, un film, un spectacol de Revistă, nu doar că nu se instalează uitarea, dar imaginea ei e o achiziţie predominantă a amintirilor.

Toată viaţa sa, Monalisa Basarab a fost şi este inundată de idealuri, de aceea conştiinţa ei e adânc vibrată de sentimente pe care nimic nu are forţa să le destrame. Mai mult ori mai puţin cunoscută de marele public, este o actriţă faţă de care exuberanţa unor alte actriţe acoperite de celebritate mai mult sau mai puţin adeverită de valoare, pare un vitraliu zgâriat de snobi, ca lumina să nu mai pătrundă filtrată de pasteluri mirabile…!

Actriţa Monalisa Basarab, dacă ar considera ca imperioasă pentru imaginea sa ieşirea în evidenţă cu orice preţ, ar ajunge să facă din faptul că l-a avut partener de rol pe Anthony, fiul lui Alain Delon, o manieră de triumf laudativ…! Dar nu procedează astfel. Este de o modestie părând a se impune ca vocaţie. Nu are nevoie de o autoprezentare de colecţie, ea joacă, e în plină eflorescenţă a actului artistic. Imaginea sa e vie, pe scenă, în spectacole, cărora le este devotată, nefiind nicidecum victimă preocupărilor de propria evidenţiere.
Cum ai mai putea să te îndrăgosteşti de Monalisa Basarab, dacă ea s-ar iubi pe sine?! Fireşte, respectul de sine, în proporţia echilibrului moral o înnobilează, însă artista nu-şi provoacă în jur un incendiu ca să pară un nimb! Totul e lăsat în seama publicului, exegetul ei cel mai preţios, iar cât timp primeşte din partea lui iubire, i se relevă răsplata pe care şi-o doreşte.

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)
Sursa: Sursa:

  • MONALISA BASARAB. IN PLINA EFLORESCENTA A ACTULUI ARTISTIC...!

  • MONALISA BASARAB. IN PLINA EFLORESCENTA A ACTULUI ARTISTIC...!

  • MONALISA BASARAB. IN PLINA EFLORESCENTA A ACTULUI ARTISTIC...!


Imagine
MONALISA BASARAB. IN PLINA EFLORESCENTA A ACTULUI ARTISTIC...!
MONALISA BASARAB. IN PLINA EFLORESCENTA A ACTULUI ARTISTIC...!

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020