(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina    
Subiect urmator→
 

Nae_Alexandru Premiul Mihai Maximilian al Fundatiei StelaR 2008

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

Sâmbãtã, 20 decembrie 2008, ora 18.00, in prologul spectacolului `Scandal în Paradis`,
Fundaţia StelaR, (initiativa actorilor Stela Popescu şi Alexandru Arşinel),
a înmânat laureaţilor Trofeul `MIHAI MAXIMILIAN` 2008 ,
dedicat memoriei şi amintirii unuia dintre cei mai prolifici autori de texte de Revistã.


DIPLOMELE `Mihai Maximilian` pentru contributiile speciale aduse Teatrului de Revista `Constantin Tanase` vor fi acordate Arh. Theodora Dinulescu, scenograf şi tinerilor actori Cristian Simion şi Nae Alexandru.


Laureatii Trofeului `MIHAI MAXIMILIAN` 2008

Nae ALEXANDRU - actor Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`
Nae Alexandru s-a nãscut 23.01.1977, a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale Bucuresti, specializarea - Actorie, clasa prof. Mireca Albulescu (1999) si UNIVERSITATEA MEDIA, specializarea - regie film, clasa prof. ªerban Marinescu. Din 2000 a fost angajat la Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti, iar din 2007 este actorul Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase`. Este actor de teatru si film, a avut numerose colaborari in emisiuni de televiziune si este MC events şi VOICE OVER pentru diferite spoturi publictare.

Roluri jucate in teatru:
ION din IDOLUL SI ION ANAPODA de G. M .ZAMFIRESCU, DARIE din JOCUL CU MOARTEA de ZAHARIA STANCU, GEORGE din ANUL VIITOR LA ACEASI ORA de BERNARD SALDEE, SGANARELLE din DOCTOR FARA VOIE de MOLIERE, GAEV din LIVADA DE VISINI de A. P. CEHOV, VANEA din UNCHIUL VANEA de A. P. CEHOV, SGANARELLE din AMORUL MEDIC de MOLIERE, CALUL din HARAP-ALB de ION CREANGA, DOCTORUL din MICII BURGHEZI de MAXIM GORKI, KEN FRANKLIN din I LOVE AMERIKA de PAUL STAMATE, A din DE MERS IN PUSTIU de DUMITRU SOLOMON.

Roluri jucate la Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti:
PAZNICUL din FURNICI de ALDO NICOLAI, regia GEORGE ROBU, SASA din SCRIPCARUL PE ACOPERIS de SHALOM ALEHEM, regia HARY ELIAD, MORDEHAI din INTELEPTII DIN HELEM de GHERSENZON, regia MOSSE YASUR, PIAGET din POVESTEA UNEI BANCI PARTICULARE de FREDERICH DURRENMAT, regia KINCSES ELEMER, DR.DUSSEL din DIN AMSTERDAM. . ANNE FRANK, regia ALEXANDER HAUSVATER, MENAHE MANDEL din ROMANUL UNUI OM DE AFACERI de SHALOM ALEHEM, RUBIN din FOC IN CALEA VACARESTI de I. PELTZ, COMISARUL din SA NE RAZBUNAM, IUBITO de G. FEYDEAOU, MORTUL din SI MINISTRII CALCA STRAMB de RAY COONEY .

Roluri jucate la Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase`:
NAE GEORGESCU din PARFUM DE MITICA de AUREL STORIN, SFANTUL PETRU din SCANDAL IN PARADIS, Alte roluri in: O SEARA LA TANASE, BUFONII REGELUI si IDOLII FEMEILOR.

Emisiuni TV:
BRAVISIMO (colaborator permanent din 2000), VIATA RELIGIOASA- voice-over, CEI MAI FRUMOSI ANI MEREU PRIETENI DUMINICA IN FAMILIE VOCEA INIMII ZIUA JUDECATII GO MASCULIN SI FEMININ

Roluri jucate in filme:

MOISE 23;15- film studentesc 1999, JOLY JOKER- film studentesc 1999, DUPA AMIAZA UNUI GAND- film studentesc 2000, TERMINUS PARADIS, regia LUCIAN PINTILIE, COBAI, regia BOGDAN DUMITRESCU 2003, PERE GORIOT, regia JEAN DANIEL VARGHELIE 2004, UN ACOPERIS DEASUPRA CAPULUI, regia ADRIAN POPOVICI

Spoturi publicitare:

JURNALUL NATIONAL 2002, HOLCIM 2003, TARGUL INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCI 2003, PASTE DOBROGEA 2003, TIMISOREANA 2005, TOYOTA 2007, DACIA LOGAN 2007, NOROC 2007 Si WEBER 2008 .

Veti avea ocazia sa-i revedeti pe Stela Popescu şi Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Adrian Enache, George Enache, Miruna Birau, Radu Ghencea, Alin Gherghisan, Mirela Boureanu, Raluca Guslicov, Anamaria Donosa, Monalisa Basarab, Diana Radu, Cristian Simion, Nae Alexandru, Bianca Anghel, Romica Sarbu, Paul Talasman, Ortansa Stanescu, DUO Excentric Acrobatic LASCU si Ansamblul de balet, (coregrafia Cornel Popovici).


Arh. Theodora DINULESCU, scenograf şi creator de costume al Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase`
este deoportivã arhitect, pictor, scenograf de teatru şi de televiziune, unde a lucrat timp de peste 35 de ani cu regizori precum David Esrig, Letitia Popa, Petre Sava Bãleanu, Radu Penciulescu, Liviu Ciulei, Ion Barna, Sorana Coroamã Stanca, Cornel Popa, Cornel Todea, Biţu Fãlticineanu sau Eugen Todoran. In 1967 a primit Medalia `MERITUL CULTURAL` Clasa a II a şi a semnat scenografia primei ediţii a Festivalului CERBUL de AUR (1968), eveniment gãzduit de Teatrul Dramatic din Braşov. Prezentatori au fost Stela Popescu şi Iurie Darie, iar concurenţi Anca Agemolu, Dan Spãtaru, Margareta Pâslaru.

A fost distinsa cu 8 premii consecutive pentru costume şi decoruri realizate la Teatrul `Toma Caragiu` din Ploieşti, nenumãrate premii din partea Televiziunii Române, cu Premiul de Excelenţã pentru întreaga activitate si cu Premiul UNITER pentru scenografie - 2004.

A colaborat ca scenograf sau designer de costume cu Teatrul Dramatic din Baia Mare, Teatrul `Toma Caragiu` si Teatrul de Revistã`Majestic` - Ploieşti, (Cãlãtori în voia sorţii, Broadway via Ploieşti, Îngeri pentru o zi, Mereu învinşi), Teatrul Evreiesc de Stat `Carre de aşi .. cu valet`, Teatrul `George Ciprian`- Buzãu, Teatrul Naţional de Operetã `Ion Dacian` (Fântâna Blanduziei, La calul bãlan, Liliacu) , Teatrul `Fantasio`- Constanţa (Ambulanţa veseliei)

A semnat scenografia şi costumele în majoritatea spectacolelor Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase` (Ah, femeile!, Bimbo şi Pantera Roz, Doi bãieţi cu sticleţi, Hai noroc, Tãnase! Omul care a vãzut moartea, Strãnepoţii lui Tãnase, Te aştept disearã pe Lipscani, Ura. .şi la garã, Scandal în Paradis, Poftã bunã la Tãnase Bufonii Regelui Scandal în Paradis, Dai un ban, dar face, O searã la Tãnase, IDOLII FEMEILOR - PREMIERA si incontestabilul succes de casa al stagiunuii 2008 - 2009 .


Cristian SIMION - actor Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`
S-a nãscut pe 14 decembrie 1974, a urmat curusrile Scolii de Arta din Galati, specializarea - Actorie, clasa prof. Grig Dristaru (1992-1993) si Facultatea de Teatru din Braila, specializarea - Actorie, clasa prof.Victor Moldovan (1993-1996) si a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale Bucuresti, specializarea - Actorie, clasa prof. Florin Zamfirescu, Adrian Pintea (1996-2000).

A fost colaborator al Teatrul Maria Filotti-Braila 1993-2001, iar din 2002 angajat la `Teatrul Constantin Tanase` din Bucuresti si c colaborator la `Teatrul C.Nottara`. Din 2006 este si profesor de actorie la instituţia de învãţãmânt particular `Grãdiniţa mea, ªcoala mea` (Bucureşti - Bãneasa). Este actor de teatru si film, a avut numerose colaborari in emisiuni de televiziune, a jucat în serialele de televiziune La Bloc, Fete cu Lipici, La Servici, este VOICE OVER la Radio Romania, dar şi pentru diferite spoturi publictare

Roluri jucate in teatru:
Luca din `Maidanul cu dragoste`de G.M.Zamfirescu, regia G.Gonta, Adrian din `Chira-Chiralina`de Panait Istrati, regia C.Buzoianu, Hamlet de W.Shakespeare, Chiriac din `O noapte furtunoasa`de I.L.Caragiale, Dragomir din `Napasta`de I.L.Caragiale, Tipatescu din `O scrisoare pierduta`de I.L.Caragiale, Solionii din `Trei surori`de A.P.Cehov, Mr. Mushnik din `Little shop of horrors` de H.Ashman, regia C.McCl

Roluri la Teatrul de Revistã `Constantin Tanase`:
Strãnepotii lui Tanase`, `Te astept diseara pe Lipscani `, `Dai un ban,dar face ` la Teatrul C.Tanase, George din `Omul care a vazut moartea` de Victor Eftimiu, adaptare muzicala a lui Octavian Sava, regia C.Dicu, `Pofta buna la Tanase`, regia B.Falticineanu, `Parfum de Mitica` de Lacusteanu, regia Cezar Ghioca, `Bufonii Regelui` si `IDOLII FEMEILOR`, regia Bitu Falticineanu

Emisiuni TV:
- a fost coprezentatorul Andreei Marin in emisiunea `SURPRIZE, SURPRIZE`, a participat cu momente umoristice in: `Bravo Bravissimo`, `Duminica in Familie`, `Cei mai frumosi ani`, `Stele de cinci stele`;

Roluri jucate in filme:
Sergentul major din `Casatorie imposibila`, regia S.Jicman, - Mafiotul din `Detectiv fara voie`, regia S.Jicman, - Detectivul din `Femeia din umbra`-productie franceza, - Lapte din ` Baieti buni ` -in productie la PRO TV

Foto Madalina Movileanu
  • Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)

  • Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)

  • Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)


Imagine
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)
Nae Alexandru premiul `Mihai Maximilian` al fundatiei StelaR (Alexandru Arsinel si Stela Popescu)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020