(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina    
Subiect urmator→
 

Spania_Turneu `OLE, TANASE!` Romani pentru Romani program initiat cu Primaria Bucuresti 2008

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Turneu în Spania OLE, TANASE! -
succes "spaniol" pentru românii de departe


Programul Cultural "ROMÂNI pentru ROMÂNI"
al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”,
în colaborare cu Primăria și Consiliul General ale Municipiului Bucureşti

Inițiat în colaborare cu Primăria Municipiului București, acest Proiect Cultural de mare anvergură destinat Diaspora și comunităților românești din întreaga lume, a demarat în anul 2007 cu ocazia turneului efectuat în Italia de artiştii Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Roma, Torino etc).
Programul "ROMÂNI pentru ROMÂNI" s-a concretizat şi materializat de-a lungul timpului în invitaţiile oficiale sosite din partea organizatorilor de spectacole în ţară, dar şi din partea reprezentanţilor comunităţilor româneşti din Italia, Germania, Spania, Rep. Moldova, Israel etc. De atunic, aproape în fiecare an (2008, 2009, 2010) au fost organizate turnee în cele mai importante oraşe din Europa de către Asociaţiile şi Organizaţiile de Români, cu sprijinul autorităţilor locale româneşti (Ambasade, consulate, biserică etc).

Astfel de evenimente reprezintă veritabile gesturi umanitare, de suflet (intrarea a fost de fiecare dată liberă) pentru românii plecaţi din ţară. Spectacole precum Stelele Revistei, Concert Extraordinar Ok! Melody, Ole, Tănase!, Revista Revistelor, Poftă bună la Tănase sau Alo, aici Revista s-au adresat cu precădere comunităţilor de români din ţările respective, s-au bucurat de o excelentă primire şi au avut de un mare succes. Turneele au fost amplu mediatizate și au avut parte de cele mai înalte aprecieri în rândul publicului, al organizatorilor și al partenerilor locali, al reprezentanților Asociațiilor de Români și al oficialilor Consulatelor și Ambasadelor României.

Financiar, acest Proiect-Program a fost susţinut şi de către Primăria Generală şi Consiliul General ale Municipiului Bucureşti. Deşi logistica spectacolelor (închiriere săli, montarea şi utilizarea instalaţiei de sunet şi lumini, personalul sălii) au fost asigurate de către organizatori, iar transportul intern a fost sponsorizat de Partenerul nostru tradiţional, realizându-se astfel economii însemnate cu ocazia fiecărei deplasări, ultimii ani (2011 – 2014) au fost marcați, din păcate, de absenţa teatrului în alte țări şi de imposibilitatea derulării acestui Proiect atât de generos.

Programul ”Români pentru Români” a fost, este şi va fi unul remarcabil, asemeni ecourilor şi aprecierilor de care ne-am bucurat de fiecare dată. Sperăm ca, începând din acest an, spectacolele ROMÂNILOR pentru ROMÂNI să se desfăşoare în cât mai multe oraşe din Europa, pentru românii de pretutindeni. Pentru că şi astfel de evenimente definesc activitatea şi notorietatea unei instituții culturale precum este Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” ca pe un etalon artistic, la care au contribuit și contribuie personalități de frunte ale genului revuistic. Succesul acestor turnee reprezintă repere solide care definesc activitatea ultimilor ani ai teatrului nostur ca pe un etalon artistic și profesional, dar și ca pe un Management de succes.
* * * * *
Turneul efectuat in perioada 5 - 11 noiembrie 2008 in Spania de trupa Teatrului de Revista `Constantin Tãnase` cu spectacolul `OLE, TANASE!` (regia Bitu Fãlticineanu) s-a desfãsurat în cadrul Programului `Români pentru Români` initiat de Primãria Municipiului Bucuresti.

Artistii au jucat cu mare succes pentru comunitãtile de români din Valencia si Castellon.

Precedentul fusese creat în primãvarã, odata cu triumful de la Madrid, Torino si Roma.

In capitala Italiei, sala de spectacole s-a umplut pânã la refuz, iar peste 500 de spectactori au rãmas pe-afarã. În Spania au fost prezenti regizorul Bitu Falticineau, scriitorul Aurel Storin, secretar literar si membrii Ansamblului de Balet condus de coregraful Cornel Popovici, alãturi de Alexandru Arsinel, Nae Lãzãrescu si Vasile Muraru, Cristina Stamate, Adriana Trandafir, Marcela Lãzãrescu, Cristian Simion, Nae Alexandru, interpreþii Adrian Enache si Mirela Boureanu sau Grupul Excentric DUO LASCU.

Consulul de Castellon, Liviu Valerian Popa si preotul paroh din Valencia Dumitru Daniel Toadere, cel care de sapte ani slujeste în Parohia ce poartã hramul `Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril` au fost gazde desãvârsite pentru artistii români care au fãcut ca cele douã sãli (Centrul Cultural `La Marina` - Castellon si Centrul Municipal pentru Tineret `Algires` - Valencia) sã devinã neîncãpãtoare pentru românii dornici sã-i vadã, sã-i asculte si sã-i aplaude.

Turneul spaniol poate fi considerat un alt succes de casã al Teatrulul de Revistã `Constantin Tãnase`, cãci în cele douã orase se aflã cele mai importante comunitãti românesti. Aflat pe scenã în ropotele de aplauze, directorul teatrului si marele actor Alexandru Arsinel a tinut sã multumeascã în mod special românilor care, aflati departe de tarã, de familie si de prieteni contribuie din plin la `bugetul` tãrii si care nu-i uitã niciodatã pe artistii români.

Excursia de la Barcelona sau vizita la celebrul Acvariu din Valencia nu vor fi uitate prea curând de artistii Teatrului Tãnase.
"Show-ul cu delfinii a fost unul de excepþie si este ca valoare si spectaculozitate cu mult peste cele pe care le-am vãzut la Miami sau la Durban, în Africa de Sud" - a spus Alexandru Arsinel.

Luna trecutã acesta a efectuat împreunã cu Stela Popescu, Tamara Buciucieanu-Botez, Cristina Deleanu si Eugen Cristea un turneu în Africa de Sud cu longeviva piesã `Caviar, votcã si bye-bye`. "Marea absentã" a turneului spaniol a fost actrisa Stela Popescu care a lipsit motivat. Dupã ce a filmat câteva episoade pentru telenovela `Regina`, ea a plecat în SUA într-un turneu cu Opera Comicã pentru Copii.


Text & Foto Oana Georgescu, PR Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti
  • Turnee Spania `OLE TANASE!` in Programul `Romani pentru Romani` initiat cu Primaria Bucuresti 2008

  • Turnee Spania `OLE TANASE!` in Programul `Romani pentru Romani` initiat cu Primaria Bucuresti 2008

  • Turnee Spania `OLE TANASE!` in Programul `Romani pentru Romani` initiat cu Primaria Bucuresti 2008


Imagine
Turnee Spania `OLE TANASE!` in Programul `Romani pentru Romani` initiat cu Primaria Bucuresti 2008
Turnee Spania `OLE TANASE!` in Programul `Romani pentru Romani` initiat cu Primaria Bucuresti 2008

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020