(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Spectacolul `Romanta NE UNESTE` la Sala SAVOY 2018 (CSMB)

"Romanta ne uneste",  concert desfăsurat sub patronajul
Comisiei Nationale a României pentru UNESCO


COMUNICAT DE PRESĂ
10.12.2018
Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), organizează la Bucuresti spectacolul - eveniment "Romanta ne uneste", în cadrul Programului National de Concerte dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 si initiat de Centrul Cultural pentru UNESCO "Cetatea Romantei" Târgoviste. 
Acesta si-a propus să unească marile spirite nationale pentru sustinerea muzicii si a poeziei românesti care slujesc dragostea de tară, de locurile natale, de valorile crestine, morale si spirituale ale poporului român.

Astfel, luni, 10 decembrie 2018, ora 18.00, la Sala SAVOY a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" (Calea Victoriei nr. 33) va avea loc concertul "Romanta ne uneste",  desfăsurat sub patronajul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO si care face parte din Programul National cu acelasi nume. 

Concertele de romante de la Târgoviște la Bucureşti!
Înscrierile se fac GRATUIT, în limita locurilor disponibile la nr de telefon:
0755 061 883 sau 0755 061 885. Puteti suna doar in intervalul orar 09:00-17:00!!!

Din distributie fac parte Daniela Vlădescu, Florin Georgescu, Alina Mavrodin Vasiliu, alături laureati ai Festivalului National "Crizantema de aur" - Domnita Morosanu, Marian Stere, Nicoleta Vasile, Daniel Pop, Ina Dincă, Mădălin Băldău, Tudor Bărbos, Iulian Bratu. 
Acompaniază Orchestra "Romanta", dirijor Lucian Vlădescu, iar momentele artistice "Poeme printre Romante" vor fi sustinute de actorul Silviu Biris si harpista Cristina Munteanu.

În cadrul Programului National de Concerte au fost organizate o serie de concerte de romantă în zonele istorice ale tării, în mari oraşe din România si din Republica Moldova si care va culmina cu evenimentul de la Bucuresti. Au participat laureaţi ai Festivalului Naţional "Crizantema de aur", alături de prestigioşi interpreţi de romanţe din fiecare zonă geografică, acompaniati de orchestre profesioniste.

Deschiderea oficială a avut loc pe 20 octombrie 2018, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviste, în cadrul Galei Festivalului National "Crizantema de aur", editia a 51-a. Au urmat alte patru concerte la Alba-Iulia (28 octombrie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Constanta (9 noiembrie, Teatrul National de Operă si Balet "Oleg Danovski"), Craiova (25 noiembrie, Cercul Militar, în parteneriat cu Opera Română Craiova) si la Chisinău, Republica Moldova (29 noiembrie, Filarmonica Natională "Serghei Lunchevici").

Înfiintat cu scopul declarat de a promova Romanta în tară si în străinătate, alături de alte valori ale patrimoniului national material si imaterial, Centrul Cultural pentru UNESCO "Cetatea Romantei" (director: Alina Mavrodin Vasiliu) a initiat, în 2018, programul "Casa Romantei - Ambasadă a culturii la Târgoviste", aflat sub patronajul Federatiei Europene a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, program în cadrul căruia sunt organizate evenimente dedicate promovării ROMANTEI ca gen muzical de patrimoniu al culturii nationale.
Romanta este un gen muzical care se află în geneza Imnului National al României si care figurează în Repertoriul naţional de patrimoniu cultural imaterial al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial.

Numeroase institutii prestigioase din România sustin demersul de înscriere aRomantei Românesti pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, demers ale cărui proceduri se desfăşoară în prezent la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, la Comisia Naţională a României pentru UNESCO si la Comisia Natională a Moldovei pentru UNESCO.

Programe si Proiecte 
Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti
Work:   0755.045.777
Mobil:   0722.434.986 / 0744.654.838
E-mail:  oana.georgescu@cs-mb.ro / oanageorgescu2017@gmail.com 
Web:  www.cs-mb.ro


  • Romanta ne uneste

  • Romanta ne uneste

  • Romanta ne uneste


Imagine
Romanta ne uneste
Romanta ne uneste

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020