(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Stela_Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media
O iubire de roman, o viaţã de film
Autor: GABRIELA BOERIU 18 ianuarie 2009

STELA POPESCU "AŞA E FIREA MEA. SÃ FIU FERICITÃ MEREU"
Şi frigul, şi mintea erau înteţite. Mintea datoritã interviului pe care urma sã i-l iau Stelei Popescu, iar frigul din cauza lui decembrie. E greu însã o datã ce te afli lângã actriţã sã mai simţi îngheţul. Dupã ce o asculţi e aproape imposibil… Emanã prin toţi porii poftã de viaţã… şi îi plac lalelele!

Jurnalul Naţional: Aţi împlinit 30 de ani de carierã cu domnul Arşinel…

Stela Popescu: Daa! (Râde în hohote). 30 de ani de carierã cu Arşinel, 50 de ani de carierã a mea ca actriţã, care s-a nãscut o datã cu naşterea Televiziunii Române. Mi-a plãcut dintotdeauna sã joc, mi-a plãcut sã joc oriunde, pentru cã eu gãsesc cã publicul trebuie cucerit şi adus în sala de teatru. A fost frumos în televiziune şi se muncea cu drag. Venea electricianul şi-mi spunea: "Doamna Stela, cât sunt operatorii în pauzã, eu urc pe pasarelã şi mai pun o luminã, aşezaţi-vã în cadru acolo. Acum, în secolul ãsta grãbit în care ne învârtim, totul se face fãrã prea multã atenţie. Şi mã refer aici atât la actori, cât şi la cei din jurul lor. De-aia ies lucrurile improvizate, neconsistente şi efemere. E pãcat pentru generaţia voastrã, cã nu rãmâne. Sunt promovate mai mult lucrurile astea comerciale, care nu ţin, iar tinerii care au un cuvânt de spus nu sunt promovaţi. E mare pãcat…

DOI MARI ACTORI
Povestiţi-mi despre cele douã mari întâlniri cu Ştefan Bãnicã şi Alexandru Arşinel.

A fost foarte interesant cum m-am întâlnit cu Bãnicã. El era deja vedetã. Fãcuse "Vã rog sã-mi acordaţi", care a fost un succes mare. Ei bine, avea de fãcut o imprimare muzicalã, dar nu ştia textul. M-am oferit sã-i suflu. Aşa a fost prima mea întâlnire cu el. Tudor Vornicu a venit într-o zi la soţul meu, Puiu Maximilian, şi i-a spus: "Trebuie sã faci un show pentru Stela. Cu cine vrei sã-l faci?". Şi a venit şi Sanda Manu, regizoarea: "Cu cine, cu cine?". Cu Iura Darie nu s-a putut… Ce facem?

Ştefan Bãnicã! A fost primul show de actori de 50 de minute în televiziune. A doua zi toate casele de culturã din ţarã ne sunau: "Alo, doamna Stela, nu veniţi cu domnul Ştefan la noi?". Bãnicã, ce sã zic… era un tip foarte tandru, cald, un mare familist, un bãrbat mândru, nu avea relaţii cu oricine, un om original, talentat. Mã pãzea ca un cãţel, însã niciodatã nu mi-a fãcut curte. Nici el, nici Arşinel. La un moment dat am renunţat pentru cã jucam amândoi foarte mult şi în locuri diferite. Am început colaborarea cu Arşinel, la "Tãnase". Pe atunci era un tip înalt şi slab şi cu pãrul creţ, creţ. Toate femeile îl iubeau pentru cã ştia sã cânte. Un mare familist şi el. Îşi iubeşte nespus copiii, soţia, e foarte harnic şi adorã pãmântul. Într-o vreme se ducea şi cultiva roşii. Sã pleci din Bucureşti în fiecare dimineaţã la Buftea sã uzi roşiile… În rest, semãnãm foarte mult. Ne-am înţeles tot timpul foarte bine. Jucãm doar de 30 de ani împreunã!

O amintire din turneu, de la repetiţii…

Mi-aduc aminte cã ieşeam de la Boema, multã lume ne aştepta şi ne întreba: "Da vouã nu vã e fricã?". Pentru cã textele erau destul de subversive. Şi cei care ne controlau ne lãsau în pace, pe ideea cã cine pricepe bine cine nu, nu.

UN SINGUR REGRET
Aveţi vreun regizor preferat? Ştim care a fost textierul dumneavoastrã preferat…

Da. Pe Puiu l-am iubit mult. Am avut o cãsnicie foarte fericitã cu el. Era un om extraordinar. L-a luat Dumnezeu prea devreme la el. Fãcea nişte texte senzaţionale. Ca regizor, Iani Cojar. Pentru cã mi-a oferit nişte roluri cu care am luat premii mari. El mi-a oferit un rol greu în piesa "Preşulã". A fost o încercare teribilã pentru mine. În aceastã piesã trebuia sã interpretez rolul unei servitoare la vârsta cea mai dificilã, de 55 de ani, decrepitã, dar nu foarte bãtrânã. Eu aveam 34 de ani. M-am speriat iniţial, dar a ieşit sublim. Altãdatã mi-a dat un rol în altã piesã ruseascã, "Turnul de fildeş". Am luat premiul pe ţarã cu aceastã piesã. Un mare regizor… În profesia noastrã foarte mult conteazã întâlnirile: cu rolul, cu regizorul, cu spectacolul.

Sunteţi nãscutã în decembrie, dar "rãspândiţi" raze de soare…

Toatã lumea mã întreabã cum de sunt aşa de fericitã mereu. Aşa mi-e firea. Am trecut împreunã cu familia mea prin momente groaznice. Tata deportat în Siberia, noi refugiaţi din Basarabia. Mama râdea şi plângea în acelaşi timp, iar tata a murit la 90 de ani dintr-o operaţie de bilã. Cred cã am moştenit de la ei energia şi optimismul. Îmi plac oamenii, mi-e dragã munca, nimic nu mã supãrã. Poate doar un lucru… mârlãnia. Pe mine oamenii nu mã plictisesc şi nu mã obosesc niciodatã.

TIMP LIBER. În puţinele momente de tihnã, Stela Popescu se relaxeazã vizionând filme bune, dar "rele", desenând, scriind sau pregãtind mâncãruri gustoase

"Era toamnã târziu şi searã. Trec puţin prin piaţã… veneam de la repetiţii... În piaţã erau nea Ghiţã cu un alt om, beau ţuicã şi discutau. Am stat cu ei de vorbã peste jumãtate de orã. «Doamna Stela Popescu, vreţi sã vã pun nişte ţuicã?». «Puţin», zic eu. Şi uite aşa am stat de vorbã despre viaţã şi toate cele. Abia pe urmã am realizat şi râdeam în sinea mea. «Poate mã vãd mâine în ziar cu vreun titlu de genul: «Stela Popescu bea ţuicã şi vorbeşte cu pieţarii», dar nu mi-a pãrut rãu nici o clipã, ba, din contrã"

http://www.jurnalul.ro /articole/ Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National


Bilete

Program

Media

CronMed

Distributie

Foto

Video

  • Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media

  • Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media

  • Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media


Imagine
Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media
Stela Popescu Interviu `O iubire de roman o viata de film` Jurnalul National 18.01. 2009.Media

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020