(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Stela_Popescu interviu `LA REVISTA`: Eu cred si acum in dragoste, chiar daca... (2013)

STELA POPESCU:
„EU CRED ȘI ACUM ÎN DRAGOSTE, CHIAR DACÃ AM APROAPE 80 DE ANI!”


01.03.2013

REP: Într-un interviu inedit pe care ni l-a acordat recent, Stela Popescu vorbește cu deschidere despre importanța frumuseții, despre feminismul prost înțeles al zilelor noastre, despre relațiile dintre femei și bãrbați, precum și despre dragoste, care nu are vârstã, ci doar timpul și oamenii potriviți.

STELA POPESCU:
Cât de importantã e frumusețea în actorie?
E importantã, dar nu primordialã. Știi ce se întâmplã? Pe scenã femeia se transfigureazã, iar o femeie care pare banalã, pe scenã poate fi superbã, și-o femeie foarte frumoasã în viațã, când apare în fața publicului poate fi amorfã, neinteresantã, ștearsã. Iar dacã un om e neinteresant, atunci lumea nu se mai uitã la el! Însã, în general, în viațã, sã arãți bine și sã ai o fațã frumoasã, optimistã și curatã conteazã foarte mult. Oamenii se bucurã când întâlnesc alți oameni frumoși. Deci da, e importantã calitatea fizicã, dar trebuie sã fii și un om bun. E o plãcere sã vezi o femeie cu o fațã plãcutã, zâmbitoare, amabilã, nu o scorpie antipaticã și acrã! Frumusețea e de mare valoare, dar mai important este sã fii un om bun și sã-ți faci meseria așa cum trebuie, asta e esențial, cred eu. Dacã ai un suflet deschis, dacã ai educație și bunã-voințã fațã de ceilalți oameni, atunci frumusețea are o dublã valoare.

REP: Dvs. când ați simțit prima datã cã sunteți o femeie frumoasã?

STELA POPESCU:
Eu nu m-am vãzut niciodatã frumasã, mi-au plãcut alt gen de femei, mai flatante, mai… altfel, nu cum am fost eu. Eu am fost destul de obișnuitã ca om. Dacã te machiezi, dacã te coafezi și te urci pe scenã și știi ce ai de fãcut acolo, sigur cã apariția ta în ochii celorlalți se îmbunãtãțește. Știi cum e în actorie, sunt douã categorii de femei: cele foarte frumoase și care tocmai de asta îți creeazã senzația cã sunt greu accesibile, și fetele cumsecade și cinstite, care sunt și frumușele! Eu din cateogoria a douã am fãcut parte. Uitându-mã la tot felul de materiale pe care le-am filmat de-a lungul timpului, îmi dau seama de ce am câștigat simpatia publicului: pentru aceastã calitate. Pentru sinceritate, pentru amabilitate, pentru faptul cã mã opresc și vorbesc cu oamenii de pe stradã și de oriunde, cred cã asta i-a cucerit pe ei, mai mult decât aspectul meu. E important sã fii drãguț cu oamenii. Și ce dacã ești actor? Pânã la urmã, ești un om obișnuit!

REP: Spuneați cã nu v-ați vãzut niciodatã o femeie frumoasã. Dar
reacțiile celorlalți care au fost? Femeile din jur, de exemplu, cum au reacționat în privința asta?

STELA POPESCU:
Am mai auzit lucruri, mãgãrii… Dar eu nu prea sunt genul de persoanã care sã stea sã asculte prostii. Îmi mai spun și mie oamenii: „Doamnã, sã vedeți ce rea e lumea…”, dar le opresc imediat cursul vorbelor! Nu mã intereseazã. Dacã aud un lucru despre mine, întâi și întâi mã gândesc dacã omul acela are dreptate. Eu, neiubindu-mã pe mine foarte tare, pot fi obiectivã, așa cã mã întreb: De ce-o fi zis chestia aia? Ia sã mã gândesc, cã poate sunt și eu de vinã, într-un fel sau altul! Asta a fost educația pe care mi-a dat-o mama. Știi ce spunea ea? „Când îți cumperi o rochie nouã, s-o scoți imediat pe cea veche din dulap, sã vezi cã o sã-ți placã mai tare!”. Deci mã gândesc și eu, iar dacã am greșit, încerc sã mã redresez. Dacã nu, trec peste asta foarte repede.

Odatã, am venit acasã de la teatru destul de supãratã.
Lucram la Revistã, iar acolo exista o îngâmfare a unora, o chestie care mã amãrâse…
Și am venit acasã și i-am spus lui Puiu (n.r. Mihai Maximilian, regretatul soț al artistei):
„Uite, Puiule, uite ce-am pãțit! Eu, care n-am zis o datã o vorbã urâtã!”. Și mi-a spus cã eu sunt de vinã. Zic: „Cum așa?”. „Da”, zice, „tu ești de vinã, cã vrei sã te iubeascã toatã lumea, or, asta este ceva imposibil! Te iubește destulã lume, sã fii mulțumitã!”.

Avea dreptate. Fiecare om are gustul lui, pãrerea lui, ochiul fiecãruia vede altfel. Chiar nu se poate sã te iubeascã toatã lumea. Cine te iubește, foarte bine, cine nu, poate îl convingi în timp de calitãțile tale. Nu trebuie sã te uiți urât, sã începi sã suferi, sã-ți creezi singur probleme. Nu, cã te îmbolnãvești de ficat! (zâmbește) Eu sunt fericitã pentru cât mã iubește publicul, nici n-aș putea sã-i cer mai mult. M-am uitat la sondajele care s-au fãcut, cu personalitãțile cele mai iubite, mereu am intrat în primii patru. Și atunci, cum sã nu-mi facã plãcere sã vorbesc cu oamenii și sã fiu drãguțã cu ei? Vorbesc minute-n șir la piațã cu precupețele, râd și glumesc cu cei din jur, pentru cã-mi face plãcere.

(Stela Popescu a fost recent invitata evenimentului de lansare a colecției de povești însoțite de CD audio „Disney Audiobook”, care a apãrut pe piațã sub îngrijirea editurii Litera și a companiei Disney România, în lectura fermecãtoare a actriței.
Totodatã, pe Stela Popescu o puteți vedea într-o nouã premierã, la Teatrul „Constantin Tãnase”. În Piesa „Piei, drace!”, artista joacã alãturi de Alexandru Arșinel. De asemenea, la mijlocul lunii aprilie, o veți putea revedea pe marile ecrane, în filmul „ Mamaia”, regizat de Alma Sârbu.)

Semnat de Corina Stoica, Sursa: www.larevista.ro


  • Stela Popescu interviu in LaRevista.ro `Eu cred si acum in dragoste, chiar daca am aproape 80 de ani!`

  • Stela Popescu interviu in LaRevista.ro `Eu cred si acum in dragoste, chiar daca am aproape 80 de ani!`

  • Stela Popescu interviu in LaRevista.ro `Eu cred si acum in dragoste, chiar daca am aproape 80 de ani!`


Imagine
Stela Popescu interviu in LaRevista.ro `Eu cred si acum in dragoste, chiar daca am aproape 80 de ani!`
Stela Popescu interviu in LaRevista.ro `Eu cred si acum in dragoste, chiar daca am aproape 80 de ani!`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020