(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Stela_Popescu mesaje, reportaje, momente emotionante IN MEMORIAM

Teatrul de Revista “Constantin Tanase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
IN MEMORIAM Stela Popescu
21.12.1935 - 23.11.2017


20.12.2017
ICR Tel Aviv, în colaborare cu Televiziunea Română, organizează un eveniment special,
intitulat "In Memoriam Stela Popescu".


Evenimentul, în limba română, va avea loc miercuri, 20 decembrie 2017, ora 17:00, la sediul ICR Tel Aviv, şi va include proiecţia unor fragmente din programe umoristice aflate în Arhiva Multimedia a Televiziunii Române, la care a participat marea doamnă a teatrului românesc, Stela Popescu.

Vor fi proiectate selecţii din colecţia de materiale `Momente de aur` editate de TVR Media, care cuprind cuplete şi scenete umoristice din perioada 1978-2000 interpretate de Stela Popescu, alături de mari actori ai scenei româneşti precum Alexandru Arşinel, Ştefan Mihăilescu Brăila, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică, Sanda Toma, Vasilica Tastaman, Nicu Constantin, Rudi Rosenfeld şi alţii.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935, în Bălţi, Basarabia, şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.
În 1953, susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă `Maxim Gorki`, la care renunţă după un an şi jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru.

La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrul de Revistă `Constantin Tănase`. În 1969, se angajează la Teatrul de Comedie.
În paralel, susţine şi o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian. Totodata, joacă în celebrul spectacol `Boema` de la Grădina Boema.

În 1993 revine la Teatrul de Revistă `Constantin Tănase`, unde a lucrat până în momentul trecerii în nefiinţă (23 noiembrie 2017). Pe scena Teatrului de Revistă `Constantin Tănase` şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceşte în piese precum `Omul care a văzut moartea`, `Mama Boema`, `Boema, slăbiciunea mea` etc. A colaborat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu. În anii 1971-1979 face un cuplul memorabil, pe scenă şi la televiziune, cu Ştefan Bănică.

În 1979 începe colaborarea pentru longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arşinel. TVR a editat DVD-urile `O stea printre stele` (2005) şi `Stela şi Arşinel` (2005) din colecţia `Momente de aur` care reunesc cele mai memorabile apariţii TV ale Stelei Popescu.
https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/12/18/comunicat-de-presa-icr-tel-aviv--24008
* * * * *
26.11.2017 MODELE ȘI VALORI Mor actorii…
autor Cristina Stoian
...Poate vă întrebați citind aceste rânduri de ce tocmai acest eveniment m-a făcut să iau decizia de a scrie acest articol… Răspunsul este cât se poate de simplu: Îi prețuiesc pe toți actorii români şi îi regret enorm pe cei care nu mai sunt printre noi, însă Stela Popescu a fost şi va rămâne unică în mintea şi sufletul meu.

Dânsa a fost prima actriță pe care am iubit-o încă de când eram doar un copil. Anii au trecut, iar Dumnezeu m-a ajutat să o văd şi în realitate. Prima întâlnire față în față a fost cea clasică, în 2011 un spectator timid aştepta o poză cu actrița preferată la final de reprezentație. Zâmbetul ei cald, modestia şi deschiderea pe care o avea atât pe scenă cât şi în lumea reală m-au făcut să realizez atunci că este un OM cu totul deosebit...

* * * * *
TRINITAS TV 24 Noiembrie 2017
"Sunt un om obișnuit. Nu înțeleg noțiunea de fițe. Mă obosesc lucrurile false." (StelaPopescu)


  • In Memoriam Stela Popescu mesaje, evenimente, filmari, reportaje, momente emotionante

  • In Memoriam Stela Popescu mesaje, evenimente, filmari, reportaje, momente emotionante

  • In Memoriam Stela Popescu mesaje, evenimente, filmari, reportaje, momente emotionante


Imagine
In Memoriam Stela Popescu mesaje, evenimente, filmari, reportaje, momente emotionante
In Memoriam Stela Popescu mesaje, evenimente, filmari, reportaje, momente emotionante

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020