(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Stela_Popescu si Maria Ciobanu `Regina si Ciocarlia 50 de ani de teatru, muzica si film` 2011

Teatrul de Revista “Constantin Tanase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
STELA POPESCU ȘI MARIA CIOBANU
- 50 DE ANI DE TEATRU, MUZICĂ ȘI FILM -


de Cristina Mitrea

Evenimentul `Regina și Ciocârlia - 50 de ani de teatru, muzică și film` s-a desfășurat la Sala Palatului duminică, 20 noiembrie 2011 de la ora 19.00.

În pleiada artiștilor români de mare valoare, numele Stelei Popescu și al Mariei Ciobanu au devenit sinonime cu superlativul, astfel că orice alăturare de termeni care să le caracterizeze devine redundantă.
Prețuirea și dragostea pe care le-o poartă românii le-au adus supranumele
de "Regina Teatrului de Revistă", respectiv "Ciocârlia cântecului popular".

Talentul, frumusețea, sufletul curat și cald au făcut ca Stela Popescu și Maria Ciobanu să fie iubite, respectate și apreciate în egală măsură de fani și de colegii de breaslă. Au fost sărbătorite și omagiate în spectacolul-eveniment de la Sala Palatului de artiști de seamă: Alexandru Arșinel, Florin Piersic, Corina Chiriac, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Draga Olteanu Matei, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Gabriel Dorobanțu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Anca Țurcașiu, Gelu Voicu, Annes, acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric `Maria Tănase`, dirijor Nicu Crețu.

Stela Popescu și Maria Ciobanu, două artiste care au depășit bariera celor 50 de ani de carieră, sărbătoresc împreună această trecere pe 20 noiembrie 2011, de la ora 19.00, la Sala Palatului, printr-un spectacol la care au participat diverși artiști invitați, atât din generația dumnealor, cât și mai tineri.

"Spectacolul merită văzut, pentru că atrage un public de vârste diferite", ne-a asigurat Stela Popescu, prezența pe 15 noiembrie la conferința de presă dedicată evenimentului, adăugând că, pe lângă artiștii consacrați care vor urca pe scenă duminică alături de dumneaei - precum Florin Piersic, Alexandru Arșinel, Corina Chiriac și alții, se vor afla și tineri plini de talent precum Gelu Voicu sau Annes.

Maria Ciobanu nu a putut fi prezentă la conferință, pentru că avea obligații de natură muzicală în altă parte, însă Stela Popescu a vorbit foarte frumos despre dumneaei, comparându-i talentul cu cel al Mariei Lătărețu și subliniind că o consideră una dintre puținele cântărețe de muzică populară care și-a păstrat autenticitatea și demnitatea, într-o mare de așa-ziși artiști populari care nu au nimic de spus.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor prezenți, Stela Popescu (dacă n-ați văzut-o de aproape, trebuie să știți că e o doamna energică, veselă și carismatică, a cărei prezența nu te lasă indiferent) a vorbit despre teatrul de revistă, care este amenințat în zilele noastre de lipsa textierilor talentați, despre spectacolele de dinainte de `89, vânate de cenzură, dar savuroase și iubite de public, care se inghesuia să le vadă și mii de bilete se vindeau cât ai clipi și despre secretele longevității artistice (putere individuală, putere de adaptabilitate și pasiune pentru profesie), exprimându-și regretul că unii dintre marii artiști din trecut au rămas cumva deoparte pentru că n-au putut să țină pasul cu timpurile.

Atunci nu puteai ajunge pe un afiș dacă nu aveai o anumită valoare[. . . ] Acum, ce se vinde la televizor nu se dă pe bani, la televizor apare gratis, îi numeri pe degete pe cei care din când în când mai sunt plătiți. . . Sigur că sticla cere fete frumoase și tinere, e adevărat, sticla are nevoie de tinerețe și de frumusețe, dar dacă ea e dublată și de valoare, atunci chestia asta se plătește. Mie mi se pare că s-au confundat noțiunile, asta cu "vedetă" e cu totul altceva decât ar trebui să fie. Astăzi, unui artist adevărat nici nu-i mai face plăcere să-i spui "maestre", pentru că e o amestecătură, așa, toți sunt vedete, toți sunt maeștri. . .

În plus, Stela Popescu a luat în discuție și condiția artistului în România, declarând că din actorie nu se câștigă mult și că apariția în spoturi publicitare, blamată uneori de publicul care vine la teatru, este dictată de rațiuni financiare. Referindu-se la faptul că actorii în vârstă încă vor să joace, a adăugat că atâta vreme cât publicul îi solicită și cât pe ei îi vor ține "balamalele", nu au de ce să iasă la pensie, chiar dacă sunt voci care îi trimit acasă ca să lase locul unora mai tineri.

Artista nu a dorit să dezvăluie din surprizele spectacolului care va avea loc duminică 20 noiembrie, însă a mărturisit că acestea vor există cu siguranță și, dacă sunteți deciși să mergeți, gășiți bilete la Sala Palatului, Teatrul de Operetă, Metrou Unirii 1 și online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro.
Sursa www.4arte.ro

>>VIDEO PROTV - LA MARUTA<<<


Sursa: lamaruta.protv.ro

  • STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)

  • STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)

  • STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)


Imagine
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)
STELA POPESCU 50 ANI CARIERA INVITATA LA MARUTA (PROTV)

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020