(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Taifasuri.ro: Stela Popescu Editorial Prilej de de gandire asupra conditiei artistilor 2013

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” Bucureşti, Calea Victoriei nr.33
Taifasuri.ro: Editorial Stela Popescu

09.10.2013

Întâmplarea asta nefericită cu operaţia lui Arşinel a fost prilej de tristeţe, îngrijorare şi, dacă vreţi, de gândire asupra condiţiei noastre, a artiştilor. La bine suntem priviţi cu ochi surâzãtori, cu zâmbet larg deschis, însoţit de vorbe mângâietoare. Noi ne simţim atunci folositori, apreciaţi, iubiţi. Nu aplauzele în sine constituie marea noastră fericire, ci privirea aceea caldă pe care ţi-o adreseazã omul de pe stradă care vrea sã-ţi dovedeascã astfel că te aprobă. Asta te face sã mergi mai departe cu încredere, cu sentimentul datoriei împlinite.

Fiecare om îşi dă aportul la drumul mai departe al societăţii, indiferent de profesie. Unii poartã pe umeri responsabilitãţi mai mari, alţii mai mici, dar toţi împreună visãm la o viaţă mai frumoasã. Se spune că noi, românii, nu ne apreciem valorile, că trebuie sã mori ca să fii apreciat. Dar, din păcate, tu atunci nu mai cunoşti bucuria recunoaşterii. Și se întâmplă aceasta chiar cu personalităţi remarcabile. Eu m-am obişnuit cu asta. Sigur că mă gândesc la noi, actorii, căci mi-e mai aproape lumea aceasta. Cine ştie cât timp ai petrecut în picioare în frig, în praf, pe o scenă care nu a fost încãlzită, câte nopţi albe ai petrecut încercând să pãtrunzi în sensul vorbelor ce tocmai trebuie sã le memorezi. Cum să ajungi în sufletul celor din sală, sperând să le creezi momente de bucurie şi de înţelegere a faptelor care-i înconjoară.

Eu şi cu partenerul meu Alexandru Arşinel am străbătut ţara în lung şi-n lat, în condiţii destul de grele. Sigur, gurile rele ar putea spune că nu-i mare lucru ce facem. Dar sunt şi oameni care i-au mulţumit cu lacrimi în ochi pentru clipele de speranţă pe care le-am dãruit la Grădina Boema în spectacolele semnate de Mihai Maximilian. Nu vă mai amintesc despre toate bolile ce nu ne-au ocolit pe niciunul dintre noi, căci nu degeaba au plecat la Cer atâţia artişti de neînlocuit. Un om de talent, de orice profesie, reprezintă esenţa acestui neam, căci, aşa cum vă spuneam, fiecare dintre noi face să meargă mai departe societatea românească. Fiecare dintre noi merită respectul semenilor sãi. Am simţit în suflet o mare tristeţe nu numai eu, ci toţi cei care şi-au dãruit viaţa, cu credinţã, pe scenã. Am ales câteva poze în care sunt alãturi de câţiva actori care şi-au încredinţat viaţa în mâinile dumneavoastră.
Sursa: www.taifasuri.ro


  • Stela Popescu Editorial `Ingratitudine` in Revista Taifasuri 09.10.2013.Media

  • Stela Popescu Editorial `Ingratitudine` in Revista Taifasuri 09.10.2013.Media

  • Stela Popescu Editorial `Ingratitudine` in Revista Taifasuri 09.10.2013.Media


Imagine
Stela Popescu Editorial `Ingratitudine` in Revista Taifasuri 09.10.2013.Media
Stela Popescu Editorial `Ingratitudine` in Revista Taifasuri 09.10.2013.Media

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020