(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent    

Teatrul de Revista: Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014.Media


Bilete spectacole


SCENA DE LA "TĂNASE" ÎNRÂUREŞTE VIAŢA

Culisele teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti sunt domeniul guvernat de un veac, de trăiri pe care numai crestele munţilor le ştiu, la atingerea lor de umărul cerului! Într-o seară de decembrie, cândva, nu demult nici de curând ci din timp nedatat, nedeterminat, în care crezusem fără a-l trăi vreodată, am fost martor ca puiul orfan cuibărit de pasăre străină, la freamătul, culorile şi strălucirile din spatele scenei, al acelei scene căreia istoria teatrului i-a dat numele şi l-a aurit, scena de la Savoy.

Nimic nu e aşa de strident colorat la acest Teatru, încât actorii să pară nişte păuni, dar totul străluceşte ca abatajul cu filon de flori de mină. L-am rugat pe maestrul Alexandru Arşinel să îngăduie prezenţa mea la scenă, la „Tănase”, ca să întâlnesc artiştii de aproape, să-i mistui în vitrina ochilor mei, să-i ating, să încerc dacă nu curentează, să vorbim ca să-mi ud sufletul cu roua transformată din glasuri pentru însetaţii de teatru magnific şi vindecător de singurătate. Numai cine-i prieten cu vistierul norocului poate primi o aşa monedă de bunătate din partea maestrului, mai bogată decât o avere, căci cine stă o clipă în culise la „Tănase” trăieşte o bucurie cât o viaţă !

Mi-a primit maestrul haina de iarnă în cuier, la cabina sa şi m-a făcut sprinten, apoi m-a condus la scenă cu numai câteva secunde înaintea începerii spectacolului. Se juca premiera „Crăciun la Savoy”. Dacă aproape nu cred eu aceasta, nu mă pot aştepta să creadă mulţi. Dar este purul adevăr: am mers în culisele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi-am zburat mic şi înfrigurat de emoţie printre colosalii artişti. Alexandru Arşinel, Adriana Trandafir, Ana Maria Donosa, Cristian Simion, Nae Alexandru, Florentina Coca Zibilianu, Adrian Enache, Sanda Ladoşi, Oana Sârbu, Daniel Iordăchioaie, Alin Gheorghişan, Daniela Tănase, Bianca Sârbu, Mara Bratu, Letiţia Roman, Iuliana Nistor..., trupa de balet a Teatrului... m-au încadrat (reverenţe maestrului Arşinel pentru că m-a vorbit de bine), cu o simplitate necrezută şi bunăvoinţa pe care artiştii mici n-o au cu ei, o uită pesemne acasă, în cei şapte ani! Este de neimaginat să conversezi cu aceştia. Sunt multe încuietori în calea lor şi e mai lesne de survolat cerul în furtună, decât pe deasupra aureolii care cred ei că le însoreşte capul. Nu e unul singur cu aşa aroganţă la „Tănase”! Să nu uit a aminti faptul că drumul meu la cabina maestrului Alexandru Arşinel a fost croit de către secretarul literar şi PR Oana Georgescu, o colaboratoare pentru multe din făptuirile mele ziaristice, într-un asemenea mod în care cuvântul e fără puterea de a o spune.

Artiştii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” sunt cai nestrânşi în zăbale, liberi, frumoşi, zguduind nu pământul sub copite ci văzduhul sub care e aninată scena, nevârstnici, tineri cu toţii în suflet, năpădind în iureş viaţa spectatorilor, alinând-o, îmbucurând-o, îmbogăţind-o. Cu toate că fiecare duce în adâncul sufletesc o patimă, o nedreptate, o suferinţă, o tristeţe...

Citeste tot articolul pe:
SCENA DE LA "TĂNASE" ÎNRÂUREŞTE VIAŢA


Bilete

Program

Media

CronMed


Distributie

Foto

Video

Parteneri

Plan Sala

Harta  • Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014

  • Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014

  • Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014


Imagine
Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014
Scena de la `Tanase` inriureste viata (confluente literare.ro) 25.12.2014

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020