(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Trandafir_Adriana actrita Biografie CV la TRCT

Teatrul de Revista “Constantin Tanase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Adriana Trandafir Biografie
Absolventa a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Facultatea de Teatru, sectia actorie, clasa prof. univ. Leopoldina Balanuta, Alexa Visarion si Alexandru Lazar.

Intre anii 1979 si 1982 este actrita a teatrului de Stat din Resita si din 1982 pana-n 2005 este actrita a Teatrului Odeon. Ca actrita de film a jucat in cateva filme si a avut colaborari cu Casa de Film Ager si Atlantis (peste 15 filme), colaborari cu televiziunea fiind moderatoarea unor emisiuni ca : " O vedeta populara", " Vecinii ", spectacole de teatru si divertisment si este colaboratoare permanenta a Radiofuziunii Romane.

Este actritã de comedie, joacã pe scena Teatrului "Constantin Tãnase", a trecut printr-o moarte clinicã, a primit premii internationale pentru filmul "Europolis", are o familie frumoasã, si tocmai a terminat studiile la a doua facultate, cea de Comunicare.
Adriana Trandafir a fost desemnatã cea mai bunã actriþã la Festivalul de Film din Cipru in 2011, pentru rolul din "Europolis", producþia fiind recompensatã în cadrul evenimentului și cu premiile pentru cea mai bunã imagine, cea mai bunã muzicã și cele mai bune decoruri, - premiul pentru cea mai bunã actritã la Cairo, în Egipt, apoi în Montreal
Lansat în cinematografele din România în noiembrie 2010, filmul scris și regizat de Cornel Gheorghiþã a fost recompensat de curând cu o serie de distincþii. Astfel, "Europolis" a primit premiul pentru cea mai bunã actriþã, pentru cea mai bunã imagine, cea mai bunã muzicã și cele mai bune decoruri la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film din Cipru, care a avut loc în perioada 30 septembrie - 16 octombrie.
Tot în Cipru, filmul "Europolis" a fost distins cu premiul pentru cea mai bunã imagine, acordat lui Ovidiu Mãrginean, premiul pentru cea mai bunã muzicã, pentru compozitorii Diego Losa si François Petit, si premiul pentru cele mai bune decoruri, acordat lui Bogdan Ionescu.
Anterior, "Europolis" a primit premiul special al juriului la Festivalul Internaþional de Film Kimera din Italia și premiul juriului ecumenic la Festivalul Internaþional de Film Golden Apricot, din Yerevan, Armenia. Totodatã, la Festival des Films du Monde, Montréal, 2010, "Europolis" a primit meniunea specialã a juriului.

5 secrete
Autor: Manuela Golea pentru Cancan 13.05.2012
1. Maria Tãnase
"Spectacolul cu Maria Tãnase este cel mai longeviv din România, din 1987, si recent am luat un premiu cu el la Bacãu. Am vrut sã-l abandonez, sã nu-l mai joc, dar a avut atâta succes încât nu pot. Important este cã am bucurat atâta lume cu el, de aia a avut si succes. Anul viitor este «Anul Maria Tãnase» si vreau sã-l aduc aici, poate chiar pe scena Teatrului «Constantin Tãnase»".
2. Memorii
De mult timp si-a propus sã scrie o carte cu tot ce i s-a întâmplat de-a lungul vietii, dar nu a reusit încã. "Nu am apucat. Nu am rãbdare, gândesc mai repede decât pot scrie. Dacã cineva m-ar putea ajuta, sã mã înregistrez eventual, poate asa ar merge."
3. Împliniri
"Am o carierã exceptionalã, o familie frumoasã, copii sãnãtosi, am fãcut casã, am plantat pomi, am fini, sâmbãtã am botezat un bãietel, ce sã-mi mai doresc? Am prieteni care mã iubesc, am pe unii care mã urãsc, dar poate reusesc sã-i conving cã nu e adevãrat si se mai poate face ceva."
4. Surprize
"La un moment dat am avut un weekend liber si sotul meu îmi zice sã mã îmbrac de ploaie. N-a vrut sã-mi spunã unde mergem, am ajuns la aeroport, dar n-am fost atentã la ce destinatie ne-am îmbarcat si am ajuns, unde crezi?! - la Venetia."
5. Esecuri
"Multe as fi vrut sã învãt. Parcarea lateralã, nu stiu sã înot, sã vorbesc limba englezã, as fi vrut sã fiu patinatoare, as fi vrut multe lucruri sã fac."

Adriana Trandafir este detinatoarea a numeroase premii :

Premiul Uniter 2004 pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru rolul Mama din spectacolul " De ce fierbe copilul in mamaliga";

Premiul pentru cea mai buna actrita de comedie in 2002 la Festivalul de Teatru de la Galati pentru rolul Rose Quimet din spectacolul " Cumetrele";

Premiul pentru cea mai buna actrita de comedie in 2000 la Festivalul de Teatru de la Galati pentru rolul Ana din spectacolul "Stele in lumina diminetii";

Marele Premiu de interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan, Braila pentru rolul Maria Tanase in " Pasarea maiastra - Maria Tanase in 19888, 1989, 1990, 1996.

Marele Premiu la Gala Recitalurilor actoricesti, Bacau 1995;

Premiul de Interpretare la Festivalul National Studentesc de Teatru 1979;

Cel mai bun spectacol si Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Shakespeare de la Durham / Anglia pentru spectacolul "romeo si Julieta" / 1978.

Este presedinta a Fundatiei Maria Tanase, avand un talent muzical incontestabil.

2010 ADRIANA TRANDAFIR a fost laureații celei de-a XI-a ediții a GALEI Trofeul "MIHAI MAXIMILIAN" inițiat și acordat de Fundația STELAR a actorilor STELA POPESCU și ALEXANDRU ARSINEL


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio
  • Adriana Trandafir actrita Biografie CV aniversare data nasterii 26.04. La multi ani!

  • Adriana Trandafir Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`

  • Adriana Trandafir actrita Biografie CV aniversare data nasterii 26.04. La multi ani!


Imagine
Adriana Trandafir actrita Biografie CV aniversare data nasterii 26.04. La multi ani!
Adriana Trandafir actrita Biografie CV aniversare data nasterii 26.04. La multi ani!
Adriana Trandafir Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`
Adriana Trandafir Biografie, Curriculum Vitae Teatrul Revista `C-tin Tanase`

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020