(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram       
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Turnee Rep. Moldova Teatrul de Revista `C-tin Tanase` sinonimul Unirii la Chisinau (Ziarul de Garda ) 2008


Bilete spectacoleTeatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova,
sinonimul Unirii la Chisinau


Ziarul de Garda, 11.12.2008

Ei revin, an de an, ca să ne umple despărţirea de zâmbet şi facă reunirea mai posibilă
Nu e pentru prima dată, când românii de la Chişinău sunt invitaţi să marcheze sărbătoarea de 1 decembrie împreună cu actorii Teatrului de revistă «Constantin Tănase» de la Bucureşti. Ziuna Unirii, o sărbătoare românească, are şi conotaţii foarte triste la Chişinău, căci începând anume de aici, în 1918, acest fenomen istoric, a trecut într-o despărţire dureroasă li de durată, în 1940. Ziua Unirii, însă, poate fi o sărbătoare veselă, şi chiar fericită, cu Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Adriana Trandafir, Adrian Enache.

Spectatorii de la Chişinău le cunosc deja şi ridurile de pe faţă adoraţilor actori de la «Constantin Tănase», la fel cum le recunosc vocile şi le intuiesc sctchurile umoristice. «Lumea a râs cu atâta descătuşare, de parcă se afla acasă, în propriul apartament. Ne-am simţit ca într-o reunire de familie, ca printre ai noştri. A fost foarte frumos acest eveniment,» ne-a spus Elena Popescu, una dintre spectatoare.

Serata a durat mai mult de 4 ore, dar publicul a aplaudat în permanenţă, peste fiecare oră aplauzele devenind mai insistente, astfel încât artiştii abia de reuşeau să îşi dreagă vocile, căci erau chemaţi din nou şi din nou la «comunicare» scenică. Spectacolul din acest an a făcut ca înrudirea spectatorilor de la Chişinău cu artiştii de la «Constantin Tănase» să devină şi mai strânsă, mulţi spectatori declarând că aşteaptă trupa înapoi chiar mai devreme de decembrie 2009 şi, neapărat, împreună cu Stela Popescu, basarabeanca de la Chiperceni, care a lipsit în acest an.

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel vor fi eroii principali ai premeirei care va deschide stagiunea 2009 a Teatrului, iar acest spectacol întitulat «Aplauze, Aplauze» va fi dedicat de fapt celor 3 decenii de colaborare scenică Popescu-Arlinel.

Tot în anul viitor, se vor împlini 90 de ani de la prima apariţie a trupei legate de numele lui Constantin Tănase. Teatrul românesc de revistă este legat de numele şi de activitatea acestuia şi a Companiei «Cărăbuş», lansată la 2 iulie 1919.

După dispariţia marelui actor Constantin Tănase, în anul 1945, Teatrul a funcţionat sub alte denumiri temporare (Ansamblul de Estradă, Teatrul de Stat de Estradă şi, în 1962 Teatrul satiric — muzical «C.Tănase»). În anul 1990, această instituţie a primit titulatura cea mai adecvată, sub care funcţionează până în prezent. Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» a activat pe mai multe scene permanente, câştigând simpatia publicului oriunde ar fi.

Pe scena acestui teatru s-au afirmat şi au evoluat cele mai importante personalităţi ale genului: autori, compozitori, actori, interpreţi, balerini, dirijori, regizori artistici, coregrafi, scenografi, care, preluându-i tradiţia, au reînnoit permanent teatrul românesc de revistă. Printre aceştia sunt Constantin Tănase, Mia Apostolescu, Maria Tănase, Ion Antonescu — Cărăbuş, Dan Demetrescu, Vasile Tomazian, Marilena Bodescu, Horia Căciulescu, Radu Zăhărescu, Horia Şerbănescu, Mircea Cri]an, Elena Burmaz, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nicu Constantin, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Gică Petrescu…
CLICK DESCHIDERE>> ALBUMUL FOTO<<<
STELELE REVISTEI TURNEU TEATRUL REVISTA `C-TIN TANASE` in Rep. Moldova www.teatrultanase.ro

Cititi articol>>
http://Ziarul de Garda, Republica Moldova /Teatrul `Constantin Tanase`, sinonimul Unirii la Chisinau
DETALII SPECTACOLE CLICK PE SECTIUNEA DORITA

Bilete
 
Program
 
Media
 
CronMed
 
Distributie
 
Foto
 
Video

  • Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova, sinonimul Unirii la Chisinau in Ziarul de Garda 11.12.2008

  • Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova, sinonimul Unirii la Chisinau in Ziarul de Garda 11.12.2008

  • Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova, sinonimul Unirii la Chisinau in Ziarul de Garda 11.12.2008


Imagine
Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova, sinonimul Unirii la Chisinau in Ziarul de Garda 11.12.2008
Teatrul de Revista `C-tin Tanase` Turneu in Rep. Moldova, sinonimul Unirii la Chisinau in Ziarul de Garda 11.12.2008

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2019