(004) 021 315 56 78 Luni - Duminica, 09.00 - 19.00
Acasa
Bilete
Harta site Contact     Instagram       
 STIRI DIVERSE MEDIA
 11.09.2019 - Lectii de leadership de la Constantin Tanase Revista Cariere.ro
 12.07.2019 - Incepe Stagiunea Estivala a Teatrului de Revista `Constantin Tanase`, proiect sustinut de Catena
 10.06.2019 - Si iata c-au trecut 80 de ani - Spectacol Aniversar Alexandru Arsinel
 04.06.2019 - Maestrul Alexandru Arsinel implineste azi 80 de ani. Articole si emisiuni dedicate artistului apreciat de generatii de romani!
 01.06.2019 - Alexandru_Lulescu ,nascut de Ziua Copilului, cel mai longeviv umorist, a fost sarbatorit, de colegii lui, la Teatrul de Revista
 27.03.2019 - Actorii din lumea intreaga sarbatoresc Ziua Mondiala a Teatrului! La Multi Ani tuturor iubitorilor de Teatru si slujitorilor acestuia!
 02.03.2019 - Vasile_Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormsntul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu (Libertatea.ro)


TRCT CENTRUL DE PRESA
Nume Pct
1.Teatrul de Revista `C.Tanase` pe harta Festivalului International de Teatru B-FIT IN THE STREET  
2.Alexandru_Arsinel 80 de ani de viata Spectacol aniversar FOTO  
3.TEATRUL de REVISTA `C-tin Tanase` Bucuresti va invita la NOAPTEA MUZEELOR 2019  
4.Ziua_Mondiala a Teatrului, initiativa Institutului International de Teatru din 1961  
5.Campania Nationala Uniter `Artistii pentru artisti` Spectacole si Ambasadori  
6.Gala SENIORILOR de 5 STELE, eveniment CSMB 2019  
7.Teatrul de Revista `C-tin. Tanase` si activitata sa in Presa 2015-2018  
8.TRCT Cronici, Recomandari, Testimoniale, Recenzii  
9.GALERIE VIDEO  
10.GALERIE FOTO SPECTACOLE  
11.TRCT PARTENERI  
12.TRCT PREMII, DISTINCTII, DIPLOME  
13.ISTORIC ARHIVA DE AUR  
14.Alexandru_Arsinel Articole in Presa 2013-2019  
..continua..


TRCT ECHIPA ARTISTI
Nume Pct
1.Echipa Artisti, Actori la TRCT  
2.Echipa Solisti, Interpreti la TRCT  
3.Artisti Invitati in Spectacole  
4.Echipa Ansamblului de Balet  
5.Echipa Regizori, Scenografi  
6.Echipa Orchestrei TRCT  
7.Echipa TRCT Biografii, CV  
..continua..

Contact Webmaster
     


Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator  

VIDEO Stela Popescu pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 14.12.2011


Bilete spectacole

Reddit
Digg It
Tumblr

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Stela Popescu pe Aleea celebritatilor Bucuresti

Stela Popescu pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti
14.12.2011

Actrita Stela Popescu a declarat miercuri, 14.12.2011 când a primit o stea pe Aleea Celebritãtilor - Walk of Fame din Capitalã, cã scoala de teatru româneascã a creat valori care si-ar gãsi locul si pe Broadway, unde se aflã un alt renumit bulevard al celebritãtilor.

Stela Popescu a spus cã scoala de teatru româneascã este `printre primele trei din lume`.

Printre cele câteva zeci de persoane care au venit la ceremonia din Piata Timpului din Capitalã s-au numãrat actorii Nae Lãzãrescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate si George Mihãitã.

George Ivascu, directorul teatrului Metropolis, unul dintre initiatorii proiectului Walk of Fame, a declarat cã ziua în care Stelei Popescu îi este dedicatã o stea este sãrbãtoarea Sfântului Filimon, protectorul actorilor.

La rândul sãu, Alexandru Arsinel, partenerul de scenã al Stelei Popescu si directorul Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase`, a spus cã actrita `a fost condamnatã sã ajungã o stea de când s-a nãscut`, descriind-o pe aceasta ca fiind `o stea a teatrului românesc, a teatrului de revistã românesc`.

Stela Popescu a multumit tuturor celor care au influentat-o ca om si ca artistã, începând cu familia ei pânã la profesori si la teatrele în care a lucrat.
`Ti se dã sentimentul cã nu ai trãit degeaba (...) cã ai dãruit ce ti-a fost dãruit tie`, a spus Stela Popescu despre evenimentul de miercuri.
`Vreau sã trãiesc pânã la 120 de ani... ai dumneavoastrã`, a adãugat ea, înainte sã dezveleascã steaua care i-a fost dedicatã.

Înainte de finalul evenimentului, cele câteva zeci de persoane adunate în Piata Timpului i-au cântat actritei `La multi ani`.

Stela Popescu se alãturã, începând de miercuri, altor mari personalitãti ale teatrului si filmului românesti care au primit o stea pe Aleea Celebritãtilor: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu.

Proiectul cultural `Walk of Fame` este initiat de Teatrul Metropolis si magazinul Cocor, în parteneriat cu Primãria Municipiului Bucuresti.

De peste o jumãtate de secol, Stela Popescu este una dintre cele mai iubite si celebre actrite de teatru si film din România. Doamna Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase` din Capitalã este renumitã mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a fãcut de-a lungul anilor alãturi de nume mari ale scenei românesti, precum Stefan Bãnicã si Alexandru Arsinel.

Stela Popescu s-a nãscut pe 21 decembrie 1935, în Bãlti, Basarabia. În 1953, a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizatã la Facultatea de Limbã Rusã `Maxim Gorki`, la care a renuntat dupã un an si jumãtate. În 1956 a fost admisã la Institutul de Artã Teatralã si Cinematograficã, iar în paralel a continuat sã sustinã spectacole de teatru. La sfârsitul facultãtii, a fost repartizatã la Teatrul din Brasov, iar în perioada 1963 - 1969 a jucat în spectacole la Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`, ulterior cunoscuta actritã angajându-se la Teatrul de Comedie si continuând colaborarea cu Radioul Public. În paralel, a avut o colaborare cu Revista Româneascã, sub coordonarea lui Mihai Maximilian, cu care Stela Popescu s-a cãsãtorit în 1969, dupã divortul de Dan Puican.

La Teatrul de Comedie, Stela Popescu a jucat între anii 1969 pânã în 1993, când a revenit la Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`, unde colaboreazã si în prezent.

Printre piesele în care a jucat Stela Popescu la cele douã teatre se numãrã `Omul care a vãzut moartea`, `Mama Boema`, `Boema, slãbiciunea mea`. De asemenea, actrita a jucat 18 ani în `Presul`, 12 ani în `Petitoarea` si 10 ani în `Plicul`. Totodatã, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971-1979 a fãcut un cuplul memorabil cu Stefan Bãnicã. În 1979, Stela Popescu a început colaborarea cu Alexandru Arsinel, cei doi formând cel mai longeviv cuplu umoristic din România.

Pe de altã parte, Stela Popescu are o activitate intensã si în cinematografie, domeniu în care a debutat în 1958, în pelicula `Alo? Ati gresit numãrul`. De-a lungul timpului, cunoscuta actritã a jucat în peste 25 de filme, printre care `Nea Mãrin miliardar`, `Pe malul stâng al Dunãrii albastre`, `În fiecare zi mi-e dor de tine` etc.

Cariera Stelei Popescu s-a îmbinat în mod fericit si cu televiziunea. De la jumãtatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoare a unor emisiuni TV pentru femei, difuzate pe mai multe posturi TV. Totodatã, Stela Popescu a jucat în numeroase productii de televiziune, printre care `Cuscrele`, `Râzboiul sexelor`, `Regina`, `Aniela`, `Iubire si onoare`.

În vara acestui an, Stela Popescu a jucat si pe Broadway, la New York, în spectacolul `O noapte furtunoasã`, al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti.

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii si distinctii. La gala Festivalului Comediei Românesti - festCO 2011 (editia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensatã cu premiul de excelentã.
(Imagini: Razvan Lupica/Mediafax Foto)


  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii


Imagine
VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii
VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

    Pagina 1 din 1   


Alte articole similare


Bilete spectacole

Home/Prima pagina Subiect precedent   | Subiect urmator TopGALERIE VIDEO

iN MEMORIAM STELA_POPESCU 21.12.1935 - 23.11.2017 FOTO Spectacole

TRCT Spectacole Program Repertoriu
 Teatrul Constantin TanaseTermeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
  © TeatrulTanase.ro 2008 - 2019
       
Search/ Cauta in site

Nume actori, spectacole
Foto, Video
Articole media