(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

VIDEO Stela Popescu pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 14.12.2011




Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
Stela Popescu pe Aleea celebritatilor Bucuresti

Stela Popescu pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti
14.12.2011

Actrita Stela Popescu a declarat miercuri, 14.12.2011 când a primit o stea pe Aleea Celebritãtilor - Walk of Fame din Capitalã, cã scoala de teatru româneascã a creat valori care si-ar gãsi locul si pe Broadway, unde se aflã un alt renumit bulevard al celebritãtilor.

Stela Popescu a spus cã scoala de teatru româneascã este `printre primele trei din lume`.

Printre cele câteva zeci de persoane care au venit la ceremonia din Piata Timpului din Capitalã s-au numãrat actorii Nae Lãzãrescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate si George Mihãitã.

George Ivascu, directorul teatrului Metropolis, unul dintre initiatorii proiectului Walk of Fame, a declarat cã ziua în care Stelei Popescu îi este dedicatã o stea este sãrbãtoarea Sfântului Filimon, protectorul actorilor.

La rândul sãu, Alexandru Arsinel, partenerul de scenã al Stelei Popescu si directorul Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase`, a spus cã actrita `a fost condamnatã sã ajungã o stea de când s-a nãscut`, descriind-o pe aceasta ca fiind `o stea a teatrului românesc, a teatrului de revistã românesc`.

Stela Popescu a multumit tuturor celor care au influentat-o ca om si ca artistã, începând cu familia ei pânã la profesori si la teatrele în care a lucrat.
`Ti se dã sentimentul cã nu ai trãit degeaba (...) cã ai dãruit ce ti-a fost dãruit tie`, a spus Stela Popescu despre evenimentul de miercuri.
`Vreau sã trãiesc pânã la 120 de ani... ai dumneavoastrã`, a adãugat ea, înainte sã dezveleascã steaua care i-a fost dedicatã.

Înainte de finalul evenimentului, cele câteva zeci de persoane adunate în Piata Timpului i-au cântat actritei `La multi ani`.

Stela Popescu se alãturã, începând de miercuri, altor mari personalitãti ale teatrului si filmului românesti care au primit o stea pe Aleea Celebritãtilor: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu.

Proiectul cultural `Walk of Fame` este initiat de Teatrul Metropolis si magazinul Cocor, în parteneriat cu Primãria Municipiului Bucuresti.

De peste o jumãtate de secol, Stela Popescu este una dintre cele mai iubite si celebre actrite de teatru si film din România. Doamna Teatrului de Revistã `Constantin Tãnase` din Capitalã este renumitã mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a fãcut de-a lungul anilor alãturi de nume mari ale scenei românesti, precum Stefan Bãnicã si Alexandru Arsinel.

Stela Popescu s-a nãscut pe 21 decembrie 1935, în Bãlti, Basarabia. În 1953, a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizatã la Facultatea de Limbã Rusã `Maxim Gorki`, la care a renuntat dupã un an si jumãtate. În 1956 a fost admisã la Institutul de Artã Teatralã si Cinematograficã, iar în paralel a continuat sã sustinã spectacole de teatru. La sfârsitul facultãtii, a fost repartizatã la Teatrul din Brasov, iar în perioada 1963 - 1969 a jucat în spectacole la Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`, ulterior cunoscuta actritã angajându-se la Teatrul de Comedie si continuând colaborarea cu Radioul Public. În paralel, a avut o colaborare cu Revista Româneascã, sub coordonarea lui Mihai Maximilian, cu care Stela Popescu s-a cãsãtorit în 1969, dupã divortul de Dan Puican.

La Teatrul de Comedie, Stela Popescu a jucat între anii 1969 pânã în 1993, când a revenit la Teatrul de Revistã `Constantin Tãnase`, unde colaboreazã si în prezent.

Printre piesele în care a jucat Stela Popescu la cele douã teatre se numãrã `Omul care a vãzut moartea`, `Mama Boema`, `Boema, slãbiciunea mea`. De asemenea, actrita a jucat 18 ani în `Presul`, 12 ani în `Petitoarea` si 10 ani în `Plicul`. Totodatã, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Între anii 1971-1979 a fãcut un cuplul memorabil cu Stefan Bãnicã. În 1979, Stela Popescu a început colaborarea cu Alexandru Arsinel, cei doi formând cel mai longeviv cuplu umoristic din România.

Pe de altã parte, Stela Popescu are o activitate intensã si în cinematografie, domeniu în care a debutat în 1958, în pelicula `Alo? Ati gresit numãrul`. De-a lungul timpului, cunoscuta actritã a jucat în peste 25 de filme, printre care `Nea Mãrin miliardar`, `Pe malul stâng al Dunãrii albastre`, `În fiecare zi mi-e dor de tine` etc.

Cariera Stelei Popescu s-a îmbinat în mod fericit si cu televiziunea. De la jumãtatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoare a unor emisiuni TV pentru femei, difuzate pe mai multe posturi TV. Totodatã, Stela Popescu a jucat în numeroase productii de televiziune, printre care `Cuscrele`, `Râzboiul sexelor`, `Regina`, `Aniela`, `Iubire si onoare`.

În vara acestui an, Stela Popescu a jucat si pe Broadway, la New York, în spectacolul `O noapte furtunoasã`, al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti.

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii si distinctii. La gala Festivalului Comediei Românesti - festCO 2011 (editia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensatã cu premiul de excelentã.
(Imagini: Razvan Lupica/Mediafax Foto)


  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

  • VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii


Imagine
VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii
VIDEO Stela Popescu a primit o stea pe Walk of Fame /Aleea celebritatilor Bucuresti 21.12. 2011.Premii

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top





Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020