(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram             
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Vasile_Muraru, aniversare ziua de nastere 14.11. La multi ani!

Teatrul de Revistã “Constantin Tãnase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33
LA MULTI ANI, VASILE MURARU! ALBUM FOTO

“>>Să fii cinstit şi să munceşti!<< a fost sfatul primit de la tatăl meu pentru viaţă. Pentru un artist conteazã preţuirea spectatorilor, iar pentru asta munceşti până nu mai poţi. Actoria este o meserie unde nu ai cum să fugi de muncã, iar aprecierea publicului îţi dă sănătate și putere. Credinţa este un dat pentru mine și este ceva firesc în fiinţa mea, pentru că, dacã nu crezi în Dumnezeu, înseamnă că nu însemni nimic.
De câte ori m-am rugat lui Dumnezeu, m-a ajutat. (…)

Atunci când merg la biserică, prima lumânare pe care o aprind, este de mulţumire pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru mine şi pentru toţi ai mei. Apoi mă rog și pentru duşmani, pentru prieteni şi binefăcători, pentru adormiţi și rude şi pentru toți oamenii pe care i-am cunoscut. Buni și răi. Respectul, cinstea şi adevărul sunt secretele reușitei și ale prieteniei… (…) Cred în destin și în Dumnezeu, cel care m-a ajutat sã depăşesc momentele grele. Eu îi mulţumesc tot timpul: pentru tot ceea ce mi-a fost dat să trăiesc până acum cu soţia mea, Marinela și copiii noștri, Costin şi Sânziana de care sunt atât de mândru. Ei sunt împlinirea şi fericirea noastră. (…) Și, am mai învățat trebuie să ştii să te bucuri de ceea ce ai şi vezi în jurul tău și că meseria de actor este una efemerã, dar atât de frumoasã…” – VASILE MURARU, actor, Manager Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”.

S-a născut pe 14 noiembrie 1956 în satul Doina, comuna Girov, județul Neamț, iar astăzi îl sărbătorim cu toții pe VASILE MURARU, dumneavoastră, Marele Public și noi, echipa Teatrului.
Domnia sa ar avea toate motivele din lume de a sărbători și cei peste 40 de ani de carieră și tot atâția ani de succese, ca actor de teatru și film. Pentru că, înainte de a deveni student la IATC (1976–1981, clasa Dem Rădulescu și Adriana Piteșteanu), VASILE MURARU a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț în spectacolul ”Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, regia Silviu Purcărete (1974) și a fost Spiridon în ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, regia Nae Cosmescu (1975).

Student fiind în anul IV, VASILE MURARU a cucerit Premiul I pe țară, la Interpretare - Cel mai bun actor (spectacolul ”Undeva, o lumină” de Doru Moțoc, rolul Polițistul) și a debutat în 1978 ca actor de film în prodcțiile “Între oglinzi paralele” (regia Mircea Veroiu) şi ”Expresul de Buftea” (regia Haralambie Boroș). Examenul de Diplomă a fost cu rolul Lance din ”Doi tineri din Verona” de W. Shakespeare, iar după un foarte scurt popas la Teatrul de Nord din Satu Mare (1981), VASILE MURARU a venit la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” unde joacă și în prezent.

Laureat cu o mulțime de trofee și premii de interpretare și pentru întreaga carieră, pentru rolurile din teatru și din film, ani la rând, Vasile Muraru a făcut un cuplu celebru alături de regretatul Nae Lăzărescu (au debutat împreună în 1989 în spectacolul ”1001 de glume”). Din 2013 de la premiera spectacolului VIVAT REVISTA, ne cucerește împreună cu actrița Valentina Fătu. Cei doi fac echipă și în domeniul regiei, dar și ca scenariști și creatori de spectacole, cele mai noi producții semnate Vasile Muraru – Valentina Fătu - ”Gong!... Și de la capăt” (2017), ”E spectacol în oraș” (2018) și ”Suta lui Tănase” (2019), fiind capete de afiş ale stagiunilor Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.

Și totuși, cine îl poate uita pe Vasile Muraru jucând (1982-1990) în spectacolul ”Ploșnița” de Vladimir Maiakovski, regia Horea Popescu, la Teatrul Național București? Sau în rolul (unul din cele 40!), unul negativ din filmul ”Cea mai fericită fată din lume” (2009), regia Jude Radu, producție prezentată în premieră mondială la Festivalul de Film de la Berlin și laureat cu zeci de premii naționale și internaționale?! Astfel de enumerări ar fi fără de sfârșit, pentru că rolurile jucate de actorul VASILE MURARU sunt nu doar numeroase, ci și impresionante. Așa cum îi sunt viața și cariera…
LA MULȚI ANI!

* * * * *


Cateva extrase din interviurile date de Vasile MURARU, in presa:


Cronica Romana - Interviu


„Atunci când am venit, directorul Nicolae Dinescu era şi regizor şi mi-a propus, în 1982, să interpretez alături de Nae Lăzărescu un număr. Marius Tupan a scris, atunci, în Urzica:" A apărut un nou cuplu pe Calea Victoriei!"

Apoi am jucat şi cu Nicu Constantin şi alţi actori, după cum era nevoie. Din 1987, spectacolul `Savoy, Savoy!` a fost un mare succes al anilor 80. După Revoluţia din 1989, Nae Lăzărescu a avut ideea celebrului cuplet `Ce-o să fie, ce-o să fie!` din spectacolul `O mie şi una de glume`, care s-a jucat la Tănase. Cupletul s-a auzit la emisiunea `Unda veselă` a domnului Vova şi a rămas în memoria colectivă.
Ne-am dus ca racheta spre succes pentru că am fost mediatizaţi.
Devenise un şlagăr cupletul. Cum deschideam gura, lumea aplauda şi ovaţiona. Având aşa o moacă mai deosebită, lumea m-a luat de comic (râde). Dar şcoala mă pregătise pentru tragi-comedie, pentru drame. Când eram student, trebuia să trec pe trotuarul celălalt, nu aveam voie să trec prin faţa teatrului de revistă. Așa era preconcepţia ca actorii grei să nu facă un gen uşor, cum ar fi revista. Dar este atât de greu să joci revistă! După mine, clovnul de circ, apoi actorul de revistă şi pe urmă marii actori, cam asta ar fi ordinea "greutăţii" rolurilor în teatru.”
(Vasile Muraru )

Regretatul actor de comedie, Nae Lăzărescu a vorbit, într-un interviu despre relaţia pe care o avea cu Vasile Muraru


„În general, noi împărţim frăţeste şi poantele, şi glumele, aşa că nimeni nu se subordonează în cuplul nostru de creaţie. Sigur, aş putea să mă dau tare, pentru că am o experienţă mai mare, dar şmecherul de Vasile îmi dă întotdeauna senzaţia că ultimul cuvânt îmi aparţine. La modul real însă, ne consultăm obligatoriu. De 40 de ani sunt numai la Tănase. Când ne-am cuplat, hmmm, Muraru făcuse vreo 40 de filme, are experienţă cinematografică, dar la revistă eu sunt mai "învechit". (Nae Lazarescu)

Vasile Muraru a ales Teatrul de Revistă pentru că aici e aproape de oameni, aici poate vorbi deschis despre problemele pe care aceştia le au, aici poate spune adevărul în faţă. Teatrul de Revistă e recunoscut pentru acest lucru, iar marele Tănase spunea că Revista este o gazetă deschisă, o oglindă a vieţii de zi cu zi.

Dramaturgul Aurel Baranga spunea:


„Un om care face pe alt om să râdă este un fel de văr primar cu Dumnezeu. Mai aproape de îngeri decât de iad”, iar Vasile Muraru este un astfel de om.

Interviu Evenimentul Zilei


Vasile Muraru face parte din acea galerie a oamenilor incredibili, care nu uită de unde au plecat. Nu uită şi nu ratează nici un moment clipa în care să le spună tuturor că a păscut văcuţele pe imaş. Odinioară timid, astăzi Vasile se află pe scenă în apele lui. Vasile Muraru dădea „Bună ziua!” tuturor trecătorilor de pe stradă atunci când a venit la oraş din satul său natal, Doina, din Piatra Neamţ. Din bun-simţ.
Când a dat prima dată examen la Facultatea de Teatru s-a pregătit să recite poezia de simţire „Cetatea Neamţului”, dar după o strofă comisia l-a oprit şi, din păcate, el s-a regăsit pe lista celor respinşi la admitere. „Aşa că m-am întors la mine în sat, ziua la cules în CAP, iar seara la citit cărţi pe nerăsuflate.”
A doua încercare de a fi admis la Facultatea de Teatru s-a petrecut peste un an, când seriosul tânăr Vasile s-a prezentat în faţa comisiei compuse din mari actori cu texte de Marin Sorescu, de Anton Pann şi din monologul „La cireşi”.

„De emoţie am mai uitat din texte, dar m-am descurcat turuind mai departe cu vorbe de la mine. În timpul examenului, l-am văzut pe maestrul Dem Rădulescu că se ridică de la masă şi se plimbă de la un membru al comisiei la altul în timp ce eu dădeam proba. Pe urmă am aflat că le spunea celorlalţi profesori: «Pe ăsta vreau să-l iau eu! Pe ăsta vreau să-l iau eu!» Mă dorea la clasa dumnealui. Apoi, eram fericit să fiu doar pe scenă, nu conta mărimea rolului, dragostea de meserie, respectul pentru colegi sau lectura făceau şi fac parte din însăşi existenţa mea.” (Vasile Muraru )
Ca elev al lui Dem Rădulescu, o altă mare pierdere pentru teatrul şi filmul românesc, Vasile Muraru a învăţat ca pe scenă să fie artist şi în momentul în care a ieşit din teatru să redevină om normal, să-şi respecte publicul, să-şi respecte înaintaşii.

Astãzi e ziua ta, Vasile Muraru! interviu in Jurnalul National


Om simplu, de la ţarã. Aşa se defineşte de cele mai multe ori. Dar cinematograful a vãzut în el unul dintre oamenii de esenţã ai lumii actoriceşti. Adevãrat cã ar fi meritat un rol care sã-i punã în valoare calitãţile, dar nu este timpul trecut. O uluitoare expresivitate înconjoarã chipul acestui artist, l-am vãzut în “Omul care a vãzut moartea” şi m-a convins, dacã mai era nevoie sã spun asta, de forţa sa, de puterea misterioasã, de iubirea de oameni, cãci acesta este marele sãu secret.

Fabulos actor de comedie, care s-a luptat cu propria-i popularitate vreme îndelungatã, Vasile Muraru a ales Teatrul de Revistã pentru cã aici e aproape de oameni, aici poate vorbi deschis despre problemele pe care aceştia le au, aici poate spune adevãrul în faţã. Teatrul de Revistã e recunoscut pentru acest lucru, iar marele Tãnase spunea cã Revista este o gazetã deschisã, o oglindã a vieţii de zi cu zi.

“Pentru un artist conteazã preţuirea publicului, pentru asta munceşti pânã nu mai poţi” (Jurnalul.ro)


“Credinţa este un dat pentru mine. E ceva normal în fiinţa mea, pentru cã dacã nu ai credinţã şi nu crezi în Dumnezeu înseamnã cã nu eşti nimic. De câte ori m-am rugat lui Dumnezeu, m-a ajutat. Din pãcate, mulţi oamenii îşi aduc aminte de Dumnezeu doar atunci când sunt în nevoie, niciodatã sã mulţumeascã pentru tot ce au.
Abia la necaz îşi aduc aminte sã se roage. Eu când merg la bisericã prima lumânare este de mulţumire pentru tot ce a fãcut Dumnezeu pentru mine şi pentru toţi ai mei. Apoi mã rog pentru duşmani, pentru prieteni şi binefãcãtori, pentru adormiţi, apoi rudele şi vã spun sincer, pentru tot satul, pentru oamenii pe care i-am cunoscut.

Respectul şi cinstea, adevãrul, acesta e secretul prieteniei. Sã fii cinstit şi sã munceşti!, acestea au fost sfaturile primite de la tatãl meu pentru viaţã. Sfaturile primite încerc sã le dau mai departe copiilor mei, dar nu îi bat la cap.
Sã se uite în jur şi sã înveţe de la cei mari. Sã citeascã, sã discearnã între modelele pe care le au acum şi pe care mass-media le promoveazã cu generozitate doar pentru cã existã bani şi scandal. E mult mai greu acum, dar avem tineret de încredere, merituos, face cinste ţãrii şi speranţa ne e în ei.

Pentru un artist conteazã preţuirea publicului. Asta îţi dã sãnãtate, munceşti pânã nu mai poţi. Este o meserie unde nu se fuge de muncã. Numai Dumnezeu m-a ajutat sã depãşesc momentele grele, m-a ţinut în palme pur şi simplu. Îi mulţumesc tot timpul. Cred în destin, în Dumnezeu. Pentru tot ceea ce mi-a fost dat sã trãiesc pânã cum. Apoi a fost întâlnirea cu soţia mea, Marinela, copiii mei Costin şi Sânziana. Ei sunt împlinirea şi fericirea mea. Dumnezeu ne-a dat o viaţã simplã, dar noi ne-o complicãm. Vrem mereu mai mult, mai bine şi uitãm sã ne trãim clipa de fericire. Trebuie sã ştii sã te bucuri de ceea ce ai şi vezi în jurul tãu. Meseria noastrã este una efemerã, dar este una frumoasã”.
(Vasile Muraru, Sursa)


Foto: Dragos Constantin, Venus Five Studio
  • Vasile Muraru, aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!

  • Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!

  • Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!


Imagine
Vasile Muraru, aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!
Vasile Muraru, aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!
Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!
Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!
Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!
Vasile Muraru aniversare ziua de nastere 14.11! La multi ani!

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020