(004) 021 315 56 78
(004) 076 225 13 66
Casa de bilete
Acasa
Bilete    Cauta
 Harta site Contact     Instagram           
 

Home/Prima pagina   ←Subiect precedent  
Subiect urmator→
 

Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020

Teatrul de Revista “Constantin Tanase” Bucuresti, Calea Victoriei nr.33

Astăzi, 29 aprilie, pentru comunitatea dansatorilor, balerinilor, coregrafilor și instructorilor de dans din întreaga lume este marcată Ziua Internațională a Dansului. Până în acest an, pentru că dansul este o formă universală de expresie artistică, ce depășește frontierele politice, culturale și entice, această zi ar fi fost sărbătorită pe scenele din întreaga lume, așa cum am fi făcut-o și noi, pe scena Sălii Savoy a Teatrului Tănase, alături de membrii Baletului și de coregrafi. Se cuvine să facem o reverență în fața tuturor generațiilor de balerine, balerini și dansatori, coregrafi, cretori de costume și scenografi care au contribuit la scrierea istoriei Centenare a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

Din păcate însă, toți cei dedicați acestei pasiuni trebuie să aducă un omagiu DANSULUI, #deacasă, în mediul online. În mod normal în această zi erau organizate spectacole de dans, balet și dans contemporan, prezentări de filme artistice și documentare, expoziții, cursuri, work-shop-uri și ateliere, repetiții cu public și mari evenimente coregrafice care celebrau arta dansului. Astăzi, din cauza pandemiei provocate de coronavirus toate acestea au devenit aminitiri și cu siguranță, vor fi vise frumoase pentru vremuri mai bune...

Inițiativa de a sărbători o Zi Internațională a Dansului aparține Comitetului Dansului din cadrul Institutului Internațional de Teatru, organizaţie asociată UNESCO; aceasta a ales ca în 1982, dansul, ca formă de artă, să fie celebrat pe 29 aprilie, ziua de naștere a profesorului de dans Jean-Georges Noverre (1727 - 1810), creatorul baletului modern.

Maestrul francez al dansului şi baletului s-a născut la Paris, iar prima apariţie a sa într-un spectacol a avut loc la Fontainebleau în 1743; trei ani mai târziu 1747 a compus primul spectacol de balet pentru Opera Comică, iar în 1749 a montat, în colaborare cu Christoph Willibald Gluck spectacolele de balet “Iphigenie en Tauride” și “Alceste”.
Au urmat succesele de la Lyon, cu spectacolele de balet “Fetes du serail”, “Les Rejouissances flamandes”, “La Mort d`Ajax” și “Orphee aux Enfers”, iar în 1760 Jean-Georges Noverre publica lucrarea “Lettres sur la danse et sur les ballets”, în care a definit dansul ca “o pictură plină de pasiuni, moravuri, obiceiuri".
În 1775, la cererea Reginei Maria Antoaneta a fost numit maestru al spectacolelor de balet la Opera din Paris; a murit pe 19 noiembrie 1810, la Saint-Germain-en-Laye.

#InternationalDanceDayOnlineCelebration #29aprilie2020 #BaletulTeatruluiTanase #SalaSavoy #ZiuaInternatioanalaaDansului
Foto: Pip Pip Popescu
VALENTIN ROȘCA, prim solist al Baletului Teatrului de Revistă ”Consatntin Tănase”
susține Campania ”TĂNASE, un TEATRU al tuturor” 29.04.2020

  • Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020

  • Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020

  • Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020


Imagine
Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020
Ziua Internationala a DANSULUI la Teatrul de Revista `C-tin Tanase` 29.04.2020

    Pagina 1 din 1   

Reddit
Digg It
Tumblr


Alte articole similare


Home/Prima pagina ←Subiect precedent
Subiect urmator→
Top

Termeni si conditii  |  Contact  |  Harta website

 

Teatrul de Revista `Constantin Tanase` este o Institutie de Cultura a Primariei Municipiului Bucuresti.
© TeatrulTanase.ro 2008 - 2020